Video: Θρίαμβος για την ΑΕΛ επί της Ζενίτ του Λοντίγκιν!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

 – Σπουδαία και ιστορική  νίκη για την ΑΕ Λεμεσού που κέρδισε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν με 1-0 χάρις σε τέρμα του Γκινκιέβιτς.

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε στο ματς με την Ζενίτ η ΑΕ Λεμεσού, οι Κύπριοι έχοντας την στήριξη του κόσμου τους κατάφεραν να πετύχουν μία σπουδαία νίκη με 1-0. Οι Ρώσοι με βασικό τον Γιούρι Λοντίγκιν κάτω από τα γκολποστ μπήκαν απειλητικά στο ματς και είχαν στο 24′ δοκάρι με σουτ του Ντάνι. Εκτός αυτού βέβαια είχαν και άλλες φάσεις για γκολ κυρίως στο πρώτο μέρος που ήταν πολύ ανώτεροι των ντιπάλων τους . Τα δεδομένα όμως άλλαξαν στην  επανάληψη, η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί στο ματς.

Ο Μπεμπέ που στο 60′ μπήκε στο παιχνίδι σαν αλλαγή, στο 64′ από δεξιά έκανε την σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί κινήθηκε ο Γκινκιέβιτς και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια τον αμυνομένων με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Στην συνέχεια τρία λεπτά αργότερα ο Βίτσελ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντανιελζίνιο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Ζενίτ με δέκα παίκτες.

Οι Κύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν το… σωτήριο για αυτούς 1-0 έως το τέλος και πλέον όλα θα κριθούν στην ρεβάνς της Αγίας Πετρούπολης στις 6 Αυγούστου.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/NkpZt1Y4LNI” frameborder=”0″ allowfullscreen]