Η Ξάνθη έψαξε σπίτι για τον Καραγκούνη! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Από την στιγμή που το πρωί της Τρίτης κυκλοφόρησε η πληροφορία περί ενδεχομένου ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Γιώργος Καραγκούνης να συνεχίσει την καριέρα του στην Skoda Ξάνθη, το θέμα όπως είναι φυσιολογικό κυριαρχεί σε όλες τις συζητήσεις των φιλάθλων στην πόλη.

Οι τελευταίες πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι όχι μόνο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά της διοίκησης της Ξάνθης, αλλά έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές προς την κατεύθυνση να κατατεθεί μια ικανοποιητική πρόταση, που θα έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. 

Συνεργάτης του Χρήστου Πανόπουλου προσέγγισε διακριτικά τον παίκτη για να δει καταρχήν αν αρχικά υπάρχει ενδιαφέρον και οι πληροφορίες λένε ότι ο “Τυπάρας” είδε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στην Ξάνθη.

Επιβεβαιώνεται ότι οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας έχουν ήδη κάνει και τη σχετική προεργασία ώστε να προσφέρουν στον Καραγκούνη ένα «πακέτο» που θα περιλαμβάνει εκτός από το ποσό του συμβολαίου και άλλες παροχές, όπως σπίτι, αυτοκίνητο κλπ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε και σχετική αναζήτηση στην Ξάνθη για σπίτι πολλών… τετραγωνικών μέτρων και… αρκετών υπνοδωματίων σε αυτό, δεδομένου ότι ο Καραγκούνης έχει τρία παιδιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί δίνουν μεγάλη βάση στο ενδεχόμενο ο Καραγκούνης να συνεχίσει στην Skoda, καθώς τα παιδιά αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να πάει στις ΗΠΑ, την Αυστραλία ή το Κατάρ, από όπου φέρεται να έχει δελεαστικές στο οικονομικό επίπεδο προτάσεις αλλά τυγχάνουν πολύ πιο μακριά από το Λονδίνο και την Φούλαμ, όπου βρέθηκε την τελευταία διετία. 

Το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι η (μεγάλη;) διαφορά που φέρεται να υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι. Εκτιμάται ότι για να αποσπάσει θετική απάντηση η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, ανεβάζοντας την προσφορά της κοντά στις 250.000 ευρώ το έτος και ενδεχομένως να προσφέρει διετές κλειστό συμβόλαιο, αφού ο Καραγκούνης έχει δηλώσει ότι μπορεί να σταμάτησε από την Εθνική Ομάδα αλλά θεωρεί τον εαυτό του ικανό να παίξει μπάλα σε ικανοποιητικό επίπεδο για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

Ένας παράγοντας που σίγουρα θα συνυπολογίσει ο Χρήστος Πανόπουλος στην τελική πρόταση που θα κάνει, είναι και το γεγονός ότι σε περίπτωση απόκτησης του Κάρα, αυτό σίγουρα θα συνοδευθεί και με… ντελίριο ενθουσιασμού στους Ξανθιώτες φιλάθλους.

Εκτός από την αγωνιστική ώθηση που θα δώσει μία τέτοια κίνηση, θα κάνει την Ξάνθη γνωστή σε όλες τις γωνιές του κόσμου και εκτιμάται ότι η Ξάνθη θα αποκτήσει και άλλου είδους έσοδα, από τα εισιτήρια διαρκείας αλλά και φανέλες του Κάρα, οι οποίες ενδεχομένως να βγουν στην αγορά από την ΠΑΕ, αναπτύσσοντας και έναν τομέα που ποτέ δεν αξιοποίησε η Skoda Ξάνθη. Κάτι που δικαιολογεί να ανέβει κατάτι το προσφερόμενο από την Ξάνθη ποσό, αλλά μένει να δούμε μέχρι ποιον αριθμό θα φτάσει αυτό.

Ο Χρήστος Πανόπουλος έχει αποδείξει ότι θέλει μεγάλα ονόματα – κράχτες στην ομάδα του, οι οποίοι ωστόσο δεν θα διαταράξουν τις λοιπές εσωτερικές ισορροπίες. Τον περασμένο Ιανουάριο προσπάθησε να κάνει το μπαμ με τον Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο αν και φόρεσε την κόκκινη φανέλα, η περίπτωσή του δεν μακροημέρευσε λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του Ουρουγουανού. Ωστόσο σε εκείνη την κίνηση, η αλήθεια είναι ότι ο Πανόπουλος δεν χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έδειξε όμως την διάθεση να φέρει παίκτη παγκοσμίου βεληνεκούς στην Ξάνθη.

Η περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη είναι διαφορετική από αυτήν του Γκαρσία, τόσο ως προς τον χαρακτήρα του παίκτη όσο και ως προς τον αντίκτυπο που θα έχει στον μέσο Έλληνα φίλαθλο. Ακόμα πάντως και αν υπάρξουν υποχωρήσεις στο οικονομικό κομμάτι από την πλευρά της ομάδας και βρεθεί η «χρυσή τομή», η συμφωνία και πάλι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι αν υπάρξει μια οικονομική πρόταση που έστω και εν μέρει θα τον ικανοποιεί, τότε δεν θα πρέπει τίποτα να αποκλειστεί, δεδομένου του ναυαγίου της επιστροφής στον Παναθηναϊκό, της προτίμησης να μείνει στην Ελλάδα και επίσης της καλής έξωθεν μαρτυρίας που έχει η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη σε σχέση με τον ΟΦΗ, που φέρεται επίσης να του έχει καταθέσει πρόταση…