«Όχι» Πανόπουλου σε ξένο αρχιδιαιτητή, ακόμα κι αν είναι ο… Κολίνα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μπορεί η Super Leagueνα αναζητά και επισήμως ξένο αρχιδιαιτητή από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο η SkodaΞάνθη φρόντισε να εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία της.

Αν και εκπρόσωπός της παραβρέθηκε στην γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης, φρόντισε στην ψηφοφορία που έγινε να απόσχει της διαδικασίας. Έτσι η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή πέρασε με 14 ψήφους υπέρ, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Πανθρακικού και δύο αποχές, αυτήν της Ξάνθης αλλά και του Αστέρα  Τρίπολης. Μόνο που η αποχή του τελευταίου ήταν διαφορετική, αφού εκείνη την ημέρα έδινε ευρωπαϊκό παιχνίδι και έτσι προτίμησε να μην στείλει καν εκπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση της Λίγκας.

«Ακόμα και αν πάρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν καλή πρόθεση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουν την φίλαθλη κοινή γνώμη. Δεν θα πρέπει να μας δουλεύουν. Ας πούμε, θα φέρουμε την φίρμα τον Κολίνα να κάνει τις επιλογές των διαιτητών ή την άλλη την πρόταση που υπήρξε, να ρθουν μόνιμα ξένοι διαιτητές να τους ορίζουν. Αυτοί οι 30-40 από τους οποίους θα έρθουν για να επιλέξουν οι ξένοι, θα είναι επιλεγμένοι από την ελληνική πολιτεία ή όχι; Οπότε; Τι σημαίνει αυτό, για τον κάθε αγνό φίλαθλο με το μέσο άι κιου;  Όποιους και να βάλει ο Κολίνα, αυτοί αν είναι να αγαπάνε τον Πανόπουλο, θα αγαπάνε τον Πανόπουλο», είχε πει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χρήστος Πανόπουλος, εξηγώντας την (μοναχική, όπως αποδεικνύεται) θέση του στο ζήτημα του ξένου αρχιδιαιτητή.

Πάντως, ίσως δεν έχει και μεγάλο άδικο ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη. Χώρια που θα πρέπει να προσθέσετε ότι αν περάσει η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή, υπολογίζεται ότι η αμοιβή του θα είναι τουλάχιστον 200.000 ευρώ τον χρόνο, περισσότερα δηλαδή και από όσα παίρνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

«Δεν θέλουμε ο ξένος αρχιδιαιτητής να είναι και τελευταίας διαλογής. Πρέπει να δούμε το βιογραφικό του, τι έχει κάνει στην καριέρα του και φυσικά τα χρήματα που θα ζητήσει», ήταν τα λόγια του Τάκη Αγραφιώτη, του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας στην προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους που η Λίγκα οδηγείται σε ξένο αρχιδιαιτητή. Ο ίδιος συνέχισε: «Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και εύκολο να συμφωνήσουμε σε κάποιον Έλληνα. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στη διαιτησία, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα της καχυποψίας. Και με τον ξένο αυτό θέλουμε να επιτύχουμε».

Αλλά όσο ξένος και αν είναι ο αρχιδιαιτητής, ο Πανόπουλος καταρρίπτει την επιχειρηματολογία με μια απλή τοποθέτηση. Αυτοί που θα επιλέγει ο ξένος αρχιδιαιτητής να σφυρίξουν τα παιχνίδια θα είναι Έλληνες. Οι πίνακες από τους οποίους θα καλείται να επιλέξει θα έχουν καταρτιστεί επίσης από Έλληνες – και μάλιστα από την ΚΕΔ που ορίζουν οι ίδιοι οι παράγοντες της ΕΠΟ. Για κάποιον που είναι καχύποπτος, ο ξένος αρχιδιαιτητής θα καλείται να κάνει παιχνίδι με… σημαδεμένη τράπουλα. Άρα; Μια τρύπα στο νερό. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτή η τρύπα θα κοστίσει κατά μέσο όρο και πάνω από δέκα χιλιάρικα στην κάθε ομάδα που μετέχει στον συνεταιρισμό της SuperLeague

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here