Και επίσημα στα «κόκκινα» ο Γουάλας!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη η απόκτηση του 27χρονου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ Φερνάντο Περέιρα Γουάλας.

Ο Βραζιλιάνος που βρέθηκε από το πρωί στης εγκαταστάσεις της ομάδας οπού πέρασε με επιτυχία και τα εργομετρικά ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα της Θράκης με μια λιτή ανακοίνωση.

Ο Γουάλας γεννήθηκε στης 29 Οκτωβρίου του 1986 στο Τσερκούιλο της Βραζιλίας, πρώτη του ομάδα ήταν η Σάο Κάρλος. Σε ηλικία 19χρόνων θα βρεθεί στην Ευρώπη όπου για τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Μολδαβική Σερίφ Τίρασπολ πραγματοποιώντας 80 συμμετοχές πετυχαίνοντας 7 γκολ, τον Φεβρουάριο του 2008 πήρε μεταγραφή για την Νορβηγική Φρέντρικσταντ οπού σε δύο χρόνια αγωνίστηκε σε 54 παιχνίδια σκοράροντας και 9 τέρματα.  Το καλοκαίρι του 2010 ο Βραζιλιάνος πήρε μεταγραφή για το Βέλγιο και την Γάνδη οπού  σε 42 συμμετοχές πέτυχε 1 τέρμα , και μάλιστα σε αγώνα για το Europa League, στους Βέλγους έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.  Τον Μάριο του 2014 πήρε μεταγραφή για την Ουκρανική Χοβέρλα Ουζχορόντ οπού αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, ενώ αφορμή για την άμεση αποχώρηση του τα προβλήματα στην χώρα της Ουκρανίας που φέρνουν τον σύλλογο υπό διάλυση.

Αναλυτικά η επίσημη  ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Fernando Pereira Wallas»