Στον Τζούριτς το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ του European League

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Δημήτρη Τζούριτς έγινε η απονομή του κυπέλλου του δευτεραθλητή, αν και η αλήθεια είναι πως η πίκρα ήταν μεγάλη για το γεγονός ότι η Ελλάδα έφτασε στην πηγή αλλά τελικά δεν ήπιε το νερό της εξασφάλισης του εισιτηρίου για το World League.

 

Ο Έλληνας διαγώνιος με τους 235 πόντους που σημείωσε  αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στα στατιστικά του λένε 6.35 πόντους ανα σετ σε 9 συμμετοχές (37 σετ).

Μάλιστα ο δεύτερος στη λίστα, ο Μαυροβούνιος Τσάτσις έχει σημειώσει μόλις 179 πόντους και ο μέσος όρος του είναι κοντά στα μισά του Τζούριτς (3,73), έχοντας αγωνιστεί και στους 12 αγώνες (48 σετ) της ομάδας του.

Ο Δημήτρης Τζούριτς τα είχε πάντως με τον… εαυτό του, μιλώντας μετά την ήττα στην Μπούντβα και τόνισε πως από κάποιο σημείο και μετά έμεινε από καύσιμα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον αγώνα.

«Από ένα σημείο και μετά ένιωθα ότι δεν είχα άλλα… καύσιμα μέσα μου και δεν μπορούσα να παίξω όπως έπαιζα στην αρχή του αγώνα», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Τζούριτς και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια νέα ομάδα και δώσαμε ότι είχαμε για να τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια στο Μαυροβούνιο που άξιζε τη νίκη και τον τίτλο. Εμείς όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».