O Τσουκ στο ThrakiSportS: «Θα οδηγήσω τον Εθνικό ξανά στον τελικό!»

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Την πρώτη συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε στο ThrakiSportS ο Μπόζινταρ Τσουκ, το νέο αστέρι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Αμέσως μετα τη μεγάλη νίκη του Μαυροβουνίου επί της Ελλάδος, με τον άσο των Εβριτών να είναι κορυφαίος με με 20 πόντους, είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί του.

Αφού τον πήραμε τον Τσουκ από τις αγκαλιές των συμπαικτών του που του έδιναν συνεχώς συγχαρητήρια για την εμφάνισή του, αλλά και των φίλων και παραγόντων της ομάδας του Έβρου που βρέθηκαν στον Εύοσμο, ξεκινήσαμε την κουβέντα μας αρχικά με τα όσα είχαν συμβεί στον πρώτο τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Μεγάλη προσωπική εμφάνιση και σπουδαία νίκη για το Μαυροβούνιο, που φτάνει μια ανάσα από την είοοδο στο WorldLeague. Ποια τα πρώτα συναισθήματα;

Πράγματι είναι μεγάλη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ομολογώ ότι περίμενα ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Ωστόσο στο τέλος φανήκαμε πιο ψύχραιμοι και πήραμε αυτήν την μεγάλη νίκη. Ωστόσο οφείλω να τονίσω ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Το Σάββατο στην Μπούντβα μας περιμένει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι.

Έχετε πάρει όμως μεγάλο προβάδισμα, με την εκτός έδρας νίκη…

Μεγάλο προβάδισμα είχε πάρει στον ημιτελικό και η Σλοβενία, που έκανε το ίδιο. Είδατε το αποτέλεσμα. Η δική σας Εθνική πέρασε στον τελικό. Και η δική μας, απέναντι στα Σκόπια. Όπως είδατε, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Από μια κλωστή φτάσαμε από το ενδεχόμενο 3-1 υπέρ της Ελλάδας και την καθαρή της νίκη στο 3-2 υπέρ ημών. Αν δεν προσέξουμε, η Ελλάδα έχει την ποιότητα να μας κάνει ζημιά.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Ελλάδα;

Οφείλω να πώ ότι μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πάρα πολύ… Ο κόσμος το γέμισε και ήταν πολύ θερμός αλλά πάντα σε κόσμια πλαίσια. Μακάρι να είναι έτσι γενικά και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, μιας και θα αγωνίζομαι εδώ πλέον…

Σε όλους ίσως όχι, αλλά στην Αλεξανδρούπολη τέτοια και ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα θα ζεις. Ο κόσμος του Έβρου, της περιοχής όπου πας, αγαπά το βόλεϊ και γεμίζει το γήπεδο…

Ναι, το έχω μάθει αυτό και ομολογώ ότι ανυπομονώ να έρθω και να παίξω μπροστά σε αυτό το κοινό, για το οποίο μόνο τα καλύτερα λόγια ακούω από όσους έχω ρωτήσει.

Αλήθεια, τι άλλο γνωρίζεις για την καινούρια σου ομάδα; Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσένα…

Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του. Γνωρίζω φυσικά ότι ο Εθνικός αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ στην Ελλάδα και ότι φέτος έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να φτάσει και φέτος ο Εθνικός στον τελικό και θα κάνω τα πάντα για να συμβεί αυτό.

Ήδη γνώρισες, έστω και ως αντίπαλο έναν από τους νέους σου συμπαίκτες…

Ναι, τον Ανέστη, αν και δεν έπαιξε πολύ. Τα είπαμε από χθες, από την προπόνηση. Πολύ καλό παιδί. Νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής στην χώρα σας αλλά και στην ομάδα. Πριν λίγο γνώρισα και τον αδερφό του, τον Κώστα, που επίσης θα είναι συμπαίκτης μου στην ομάδα. Και εγώ τους σύστησα τον δικό μου αδερφό, τον Γκόικο, καθότι είμαστε και εμείς συμπαίκτες, έστω και όχι πια στην ίδια ομάδα αλλά στην Εθνική. Εκτός και αν τον φέρω  και αυτόν στην Ελλάδα…

Παίζει τέτοιο ενδεχόμενο;

Ποτέ δεν ξέρεις! (γέλια…) Όχι, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο για να είμαι ειλικρινής, αλλά αν κρίνει η ομάδα ότι μπορεί ο αδερφός μου να βοηθήσει, γιατί όχι να κάνω το… συνοικέσιο; (γέλια…)

Τα έχεις πει αυτά στους παράγοντες του Εθνικού;

Όχι… (γέλια). Μόλις πριν λίγο γνώρισα και έναν από κοντά, τον κ. Τεο (σ.σ. τον Θόδωρο Μαυρίδη). Ήταν στις εξέδρες του αγώνα και μου συστήθηκε, βγήκαμε και φωτογραφία μαζί. Χάρηκα που ήρθε κόσμος από την Αλεξανδρούπολη στην Θεσσαλονίκη για να με γνωρίσει. Ειλικρινά, δεν βλέπω την ώρα να έρθω στην Αλεξανδρούπολη και να ενσωματωθώ στη νέα μου ομάδα!

Πότε θα γίνει αυτό; Να φανταστούμε αμέσως μετά τον επαναληπτικό τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ στο Μαυροβούνιο;

Όχι ακόμα! Αν και θα ήθελα πολύ να περάσω μέρος των διακοπών μου, τις οποίες λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική δεν έχω ουσιαστικά κάνει ακόμα, στην χώρα σας. Έχω μάθε για τις καταπληκτικές παραλίες, αν και έχουμε και εμείς στο Μαυροβούνιο. Ωστόσο για να μπορέσω να έρθω στην Ελλάδα, πρέπει να λυθεί ένα τυπικό διαδικαστικό γραφειοκρατικό πρόβλημα και αυτό έχει να κάνει με την βίζα μου. Τώρα ήρθα στην Ελλάδα γιατί είμαι στην αποστολή της Εθνικής! Για να έρθω ξανά και μάλιστα σαν παίκτης που θα εργαστώ εδώ, απαιτούνται κάποιες διαδικασίες. Εκτιμώ πως όλα θα τελειώσουν σύντομα πάντως και έτσι κατά τα μέσα Αυγούστου θα μπορέσω να έρθω στην Αλεξανδρούπολη για μόνιμη εγκατάσταση, αφού πρώτα όμως θα έχει λυθεί το θέμα με την βίζα. Ραντεβού τον άλλο μήνα λοιπόν…