Εξελίξεις στον Εθνικό! Τέλος ο B. Τσιομλεκίδης, ήρθε o Ουσταμπασίδης!!!

 Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Σοβαρές εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού έφερε η αποκάλυψη του ThrakiSportS για την υποχρέωση των ομάδων της Γ’ Εθνικής να έχουν προπονητή – κάτοχο διπλώματος UEFA A. Συγκεκριμένα, τα όσα ακολούθησαν της αποκάλυψης οδήγησαν σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού.

Με πρωινή του ανακοίνωση ο Εθνικός επιβεβαίωσε την φήμη που κυκλοφόρησε την Πέμπτη στην πόλη, ότι αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας ο Νίκος Ουσταμπασίδης. Την κίνηση αυτή της απόκτησης νέου προπονητή είχε ουσιαστικά φωτογραφίσει παράγοντας του ΜΓΣ Εθνικός στο ThrakiSportS, όπως είχαμε σημειώσει σε αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί έκπληξη είναι ότι ο Εθνικός με την ίδια ανακοίνωση ουσιαστικά έκανε γνωστό και το τέλος της συνεργασίας του με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη, τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα στην Γ’ Εθνική, που μπορεί να μην είχε δίπλωμα UEFA A αλλά υπήρχε η αίσθηση ότι θα παρέμενε στην ομάδα έστω ως βοηθός. Ο Εθνικός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Εθνικός παύει να έχει πρόβλημα… προπονητή και φεύγει από το κλαμπ των ομάδων της Γ’ Εθνικής που αντιμετωπίζουν τέτοιο ζήτημα και πιέζουν την ΕΠΟ ενόψει της συνεδρίασης της άλλης εβδομάδας να αλλάξει η συγκεκριμένη πρόβλεψη – απαίτηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Επίσης, με την ανακοίνωση ο Εθνικός γνωστοποιεί ότι η έναρξη της προετοιμασίας θα γίνει την Δευτέρα με παρόντα τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Εθνικού έχει ως εξής:

Έπειτα από την κοινοποίηση των νέων διατάξεων της προκήρυξης της ΕΠΟ για το νέο Πρωτάθλημα της Football League 2, που απαιτεί την κατοχή πτυχίου Uefa A από τους προπονητές της κατηγορίας και ανέτρεψε όλο τον αρχικό σχεδιασμό, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Νίκο Ουσταμπασίδη.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας έχει αγωνισθεί ως παίκτης επί οκτώ έτη στην Α Εθνική Κατηγορία φορώντας τις φανέλες της Δόξας Δράμας και του Ιωνικού. Στην προπονητική του καριέρα έχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή του Μαρίνου Ουζουνίδη στη Skoda Ξάνθη και τον Πλατανιά, ενώ ως πρώτος προπονητής σε ομάδες της Δ Εθνικής, μεταξύ αυτών και της δικής μας.

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ώρα 19:00 και θα είναι ανοικτή για τους φίλους της ομάδας.

Ως Διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Βασίλη Τσιομλεκίδη για την μεγάλη του προσφορά στην απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική πορεία και την άψογη συνεργασία. Του ευχόμαστε από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική επιλογή του.