Θρίλερ με τον Παπάζογλου! Πιέσεις από Εθνικό, φήμες για Ορεστιάδα…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Σε ένα από τα μεγαλύτερα σήριαλ της καλοκαιρινής περιόδου στον χώρο του βόλεϊ εξελίσσεται η υπόθεση του Γιώργου Παπάζογλου, που κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι σταματά το βόλεϊ και κρεμάει τα παπούτσια του, όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί μετά το τέλος του τελευταίου τελικού με τον Ολυμπιακό.

Η απόφαση του Παπάζογλου, που έγινε γνωστή μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση της Nova, είχε ξαφνιάσει τότε ακόμα και τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα, που είχε εκφράσει έκπληξη και είχε δηλώσει από την επόμενη κιόλας μέρα ότι θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει. Άλλωστε, ήδη ήταν γνωστό ότι αποχωρούσαν από την ομάδα ο Σιδηρόπουλος και μίνιμουμ οι δύο ξένοι, Ράιτς και Μιγιαήλοβιτς, οπότε αν έφευγε και ο Παπάζογλου, δεδομένα θα πήγαινε ο Εθνικός για ανανέωση στο βασικό του σχήμα σε ποσοστό άνω του 50%.

Από τότε πέρασαν σχεδόν δυόμισι μήνες. Ο Άκης Σιδηρόπουλος, ίσως ο πιο κοντινός του άνθρωπος καθότι και ίδιο δωμάτιο σε όλες τις αποστολές τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνέντευξή του λίγο καιρό μετά τον τελευταίο τελικό έδωσε την είδηση ότι ο Παπάζογλου οδηγούνταν σε ανάκληση της απόφασής του και το πιο πιθανό είναι να μην σταματήσει. Πάνω στο πλαίσιο αυτό, στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα που έγινε αρχές του μήνα στην Ορεστιάδα και στην διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι Εβρίτες που σταμάτησαν φέτος από την ενεργό δράση, ο Παπάζογλου δεν περιελήφθη σε αυτούς που τιμήθηκαν.

Όλα αυτά, οδήγησαν πολλούς στην (σχεδόν) βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπάζογλου θα συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο. Ωστόσο σε αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει, ο Εθνικός εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου εκτός από την απόκτηση τεσσάρων νέων παικτών ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας με τους Δαρίδη και Κ. Δαλακούρα, ωστόσο καμία ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει σχετικά με τον Γιώργο Παπάζογλου και αν συνεχίζει στην ομάδα.

Οι φήμες που κυκλοφορούν όλο αυτό το διάστημα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο παίκτης να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στην Ορεστιάδα στην τελευταία του σεζόν, ώστε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της πατρίδας του, από την οποία αναδείχθηκε, δεδομένης και της επιστροφής της στην Α1 Κατηγορία, έχοντας μια αποχώρηση μέσα στο “Νίκος Σαμαράς” αντίστοιχη με αυτήν που έζησε ο Άκης Σιδηρόπουλος στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” στον τρίτο και τελευταίο τελικό της περσινής σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Γεγονός είναι ότι με την άνοδο της Ορεστιάδας στην Α1, η διοίκηση της ομάδας ήρθε σε επαφή με την πλευρά Παπάζογλου για να εξοφληθεί παλιότερο χρέος του ΑΟΟ προς το πρόσωπό του, κάτι που ήταν μέσα στις υποχρεώσεις της ανόδου. Για την ώρα οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε άλλο επίπεδο, όσο ωστόσο καθυστερεί η όποια ανακοίνωση του Εθνικού για ανανέωση της συνεργασίας με τον παίκτη, πάντα θα αιωρείται το σενάριο της επιστροφής του Παπάζογλου στην Ορεστιάδα.

Όλα αυτά βέβαια, έχουν νόημα αν πράγματι ο διεθνής παίκτης έχει αποφασίσει να ανακαλέσει την απόφαση να κρεμάσει τα αθλητικά του παπούτσια, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις προσώπων του περιβάλλοντός του αλλά και από την κίνηση της ΕΣΑΠ να μην τον συμπεριλάβει στους προς βράβευση Εβρίτες που αποχώρησαν από την ενεργό δράση. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι την τελική απόφαση θα την λάβει ο ίδιος, με καθεμιά από τις τρεις εκδοχές να έχει τις δικές της αυξημένες πιθανότητες…