Η βράβευση του Θωμά Θωμά και η αφιέρωση στον… Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μπορεί το 100ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου να ολοκληρώθηκε με τέσσερα μετάλλια για την Θράκη, ένα χρυσό του Δήμου Μαγγίνα στα πέντε χιλιόμετρα για τον Εθνικό και τρία ασημένια για την Ολυμπιάδα Κομοτηνής με τον Μπανιώτη στο ύψος και τις σκυτάλες 4χ100 ανδρών και 4χ400 γυναικών, ωστόσο στο βάθρο των νικητών ανέβηκε άλλος ένας Θρακιώτης.

 

Ο λόγος για τον Θωμά Θωμά, τον αλεξανδρουπολίτη παλιό πρωταθλητή Ελλάδος στο τριπλούν (καθώς το τριπλούν είχε παράδοση στην Αλεξανδρούπολη και πριν εμφανιστεί η Πηγή Δεβετζή), νυν γυμναστή μεγάλων ομάδων της Super League (μέχρι πέρυσι του Πανθρακικού, την τελευταία χρονιά του Απόλλωνα Σμύρνης).

Με αφορμή τον επετειακό χαρακτήρα του 100ου πρωταθλήματος, ο ΣΕΓΑΣ προσκάλεσε και τίμησε όλους τους εν ζωή πρωταθλητές Ελλάδος που είχαν κερδίσει σε προηγούμενες διοργανώσεις. Ανάμεσά τους και ο Θωμάς Θωμάς, που ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τους πρώην πρωταθλητές Τζορτζάτο και Μελέτογλου, όταν ανέβηκαν και οι τρεις νικητές της φετινής διοργάνωσης για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους. 

“Το σημερα….ΟΙ 3 πρωτοι νικητες του τριπλουν στο βαθρο…και το πριν ΤΖΟΡΤΖΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΟΓΛΟΥ ΘΩΜΑΣ 2 κοινα ΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ. Και…Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ Ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ..ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΩ !!!!! ΝΑ ΔΩ ….ΝΑ ΜΥΡΙΣΩ !!!!!!!!…….ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και να ΠΩ…Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ!!!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Θωμάς στο facebook.

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση ήταν το σχόλιό του για τον προφυλακισμένο πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που υπήρξε και πρωταθλητής Ελλάδος στον στίβο, γνωστός και ως “φτερωτός γιατρός”. Η ανάρτηση του Θωμά Θωμά έχει ως εξής: 

“Τελος το πανελληνιο πρωταθλημα στιβου με επιτυχια θα ελεγα..ολα καλα τιμη και σε ολους οσοι τουλανιστον μπορεσαμε και ημασταν παροντες και τιμη σε οσους δεν μπορεσαν να ειναι εκει.ΕΓΩ που εζησα τα ομορφα χρονια της εποχης 70-80.με τα μεγαλα ονοματα και τα ρεκορ…εμεινε η σκεψη μου σε καποιον ΑΘΛΗΤΑΡΑ που λογοι διαφοροι δεν τον επετερεψαν να ειναι εκει και που η δεκαετια 70-80 του ανηκει.ΑΘΛΗΤΑΡΑ.!!!! ΦΙΛΟΣ!!!!ΚΥΡΙΟΣ!!!ΑΔΕΡΦΟΣ!!!!Η ΜΩΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ…..Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Vassilis Papageorgopoulos II ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΜΠΙΛΑΡΕ !!!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ”