Σπάει το «μέτωπο» και διευκρινίζει ότι θα μετέχει ό,τι κι αν γίνει στη Γ’ Εθνική ο Εθνικός

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στην ιστοσελίδα του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα του ThrakiSportS περί σκέψεων των ομάδων της ΑΜ-Θ να μην δηλώσουν συμμετοχή στην Γ’ Εθνική αν δεν αλλάξει απόφαση η ΕΠΟ να απαιτεί από ερασιτεχνικά σωματεία οι προπονητές τους να έχουν δίπλωμα UEFA A,  δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ομάδα σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα.

 

Με την ανακοίνωση αυτή, σπάει σχεδόν εν τη γενέσει του το κοινό μέτωπο που πήγαν να δημιουργήσουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, προφανώς ως μέτρο πίεσης προς την διοίκηση της ΕΠΟ και ιδίως τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που κατάγονται από την περιοχή μας, ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη απαίτηση στο επικείμενο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 31 Ιουλίου.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο θεωρούνταν δεδομένο, με βάση και τις μεταγραφικές κινήσεις στις οποίες προχωρά η διοίκηση του Εθνικού και καθημερινά αποκαλύπτει με τα ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, οι οποίες μόνο πρόθεση επιστροφής στα τοπικά πρωταθλήματα δεν δείχνουν. Ωστόσο ο Εθνικός θέλησε να κάνει ξεκάθαρο ότι δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε κίνηση των λοιπών ομάδων της Γ’ Εθνικής που αποκάλυψαν από την διοίκηση του Έβρου Σουφλίου ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Ο Εθνικός με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, ακόμα και αν χρειαστεί να κινηθεί για την απόκτηση άλλου προπονητή που να έχει δίπλωμα UEFA A. “Η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, με οποιοδήποτε πτυχίο προπονητή απαιτηθεί”, δήλωσε στέλεχος της διοίκησης του Εθνικού στο ThrakiSportS ήδη από το βράδυ της Τρίτης, προς διευκρίνιση του δημοσιεύματος, αν και τελικά ζητήθηκε από το ThrakiSportS να μην δημοσιοποιήσει προσωρινά αυτήν την δήλωση μέχρι προφανώς να υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ των διοικήσεων των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Προφανώς, το όποιο κοινό μέτωπο των ομάδων της Γ’ Εθνικής είχε δημιουργηθεί ή πήγε να δημιουργηθεί αναφορικά με το ζήτημα της πίεσης προς την ΕΠΟ έχει πλέον διαρραγεί, όπως φαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού, η οποία έχει ως εξής: “Με αφορμή δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας που εμπλέκει το όνομα της ομάδας μας σε σενάρια περί μη συμμετοχής της στο προσεχές Πρωτάθλημα της Football League 2 λόγω της απόφασης της ΕΠΟ να απαιτήσει από τις ομάδες να προσλάβουν προπονητές οι οποίοι να είναι κάτοχοι Πτυχίου Uefa A, η Διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα ήθελε να δηλώσει κατηγορηματικά πως σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο Πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε επιτάσουν η μακρόχρονη ιστορία του Συλλόγου, ο σχεδιασμός της Διοίκησης και τα όνειρα των φιλάθλων της Αλεξανδρούπολης”.