Έφυγε από την Αλεξανδρούπολη η Εθνική ΑμεΑ Πινγκ Πονγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το διάστημα από 5 έως 20 Ιουλίου. 

Για πάνω από δύο βδομάδες, οι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, με τρεις καθημερινές προπονήσεις, δήλωσαν έτοιμοι για επιτυχίες, αποχαιρετώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις την πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος με ανακοίνωση επισήμανε πως κατάφερε, με τη βοήθεια πολλών φίλων, να δείξει, ότι “η πόλη μας κέρδισε το στοίχημα που έβαλε, από την πρώτη μέρα του προπονητικού camp. Να είναι δηλαδή, για δεκαπέντε συνεχείς ημέρες, κοντά στους ανθρώπους της Εθνικής και να τους βοηθά με κέφι και διάθεση”.

Ο Κότινος Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησε την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, για την επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου προετοιμασίας, καλύπτοντας μάλιστα, όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, καθώς και για την παραχώρηση αθλητικού υλικού, προς το νεοσύστατο τμήμα πινγκ πονγκ του Κότινου.

Επίσης έδωσε τα εύσημα στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Σιάχο, που με την τριήμερη παραμονή του στην πόλη, έδωσε το μήνυμα της αποκέντρωσης στην ανάπτυξη, καθώς και τον Εθνικό προπονητή Χρόνη Πολίτση, που εμπνεύσθηκε, σχεδίασε και υλοποίησε αριστουργηματικά το όλο εγχείρημα.

Ακόμα αξίζει να αναφερθεί το μεγάλο ενδιαφέρον από την Αντιπεριφερειάρχη Νομού Έβρου Γεωργία Νικολάου, η οποία δέχθηκε στο γραφείο της τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, αλλά επισκέφθηκε και το χώρο προπόνησης της Εθνικής, προσφέροντας συμβολικά δώρα στην ομάδα.

Ο ΑΠΟΚΔΑ βοήθησε κι αυτός σημαντικά με την παραχώρηση του προθερμαντήριου της Μαΐστρου για όλο το διάστημα της προετοιμασίας, όπως επίσης και τα σωματεία και οι αθλητές που το χρησιμοποιούν, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση αυτές τις δεκαπέντε μέρες.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός της πολύ καλής διάθεσης, του κεφιού και του πνεύματος συνεργασίας των παραγόντων, προπονητών και αθλητών του τμήματος μπάντμιντον-αντιπτέρισης του ΜΓΣ Εθνικός, του Α.Σ. Φάρος και κυρίως του τμήματος πινγκ πονγκ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα του Εφόρου του κ. Δημήτρη Κυραδενίδη, που διέθεσε και “έστησε” όλο το απαιτούμενο αθλητικό υλικό, για τις προπονήσεις της Εθνικής.

Σημαντικό μερίδιο βέβαια της επιτυχημένης προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας πινγκ πονγκ ΑμεΑ ανήκει αναμφίβολα και στους εθελοντές, που κάθε μέρα, βρισκόταν στο πλευρό των αθλητών, στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο, στην προπόνηση και στον ελεύθερο χρόνο τους, δημιουργώντας ένα ιδανικό κλίμα για την προετοιμασία τους.