Διπλή προπόνηση πριν τα «αποκαλυπτήρια» του Πανθρακικού με Χάποελ

Αποστολή στην Βαρσοβία: Χάρης Παρασκευόπουλος

–  Έτοιμος για το πρώτο του φιλικό παιχνίδι, έπειτα από 23 ημέρες σκληρής δουλειάς, η οποία βέβαια θα «φανεί» στη διάρκεια της σεζόν, είναι ο Πανθρακικός. Στις 11.00 ώρα Πολωνίας το πρωί της Πέμπτης (12.00 το μεσημέρι δηλαδή ώρα Ελλάδας, σε live text από το ThrakiSportS), η ομάδα της Κομοτηνής θα αντιμετωπίσει, στο γήπεδο που υπάρχει στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει, την ισραηλινή Χαποέλ Ρανανά, που διαμένει επίσης στο Σοχότσιν, ωστόσο, έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα, θα αναχωρήσει από την Πολωνία και θα επιστρέψει στη βάση της.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι το πρώτο καλό τεστ για τον Άκη Μάντζιο, ώστε να δοκιμασει σε αγωνιστικούς ρυθμούς πράγματα και σχήματα που έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα αλλά και να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του. Γι’ αυτό και στις δύο προπονήσεις της Τετάρτης αλλά και σε αυτή της Τρίτης, η προπόνηση περιλάβανε πολλή μπάλα και οικογενειακά διπλά, με την ομάδα να προετοιμάζεται σε ζητήματα τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενόψει του φιλικού παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, με πολλή δουλειά σε ζητήματα τακτικής, τεχνικής, κυκλοφορίας της μπάλας αλλά φυσικά και ασκήσεις ενδυνάμωσης, ταχυδύναμης και γενικότερα φυσικής κατάστασης, οι οποίες είναι άλλωστε απαραίτητες το διάστημα αυτό, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πανθρακικού στο Σοχότσιν, κατά τη 2η ημέρα παραμονής της ομάδας της Κομοτηνής στην κωμόπολη της Πολωνίας και ενόψει του φιλικού με τη Χαποέλ Ρανανά.

Tο πρωί της Τετάρτης, η προπόνηση των «πρασίνων» διεξήχθη κάτω από καταρακτώδη βροχή, που δεν εμπόδισε πάντως τον Άκη Μάντζιου και τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας.

Το απόγευμα, η βροχή είχε πια σταματήσει, αφού διήρκησε ως τις 4 περίπου (σ.σ. τοπική ώρα), με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου όπου προπονείται ο Πανθρακικός, ωστόσο, να είναι «βαρύς» εξαιτίας της βροχόπτωσης, σε κάποια σημεία. Παρόλα αυτά, ο προπονητής της ομάδας και οι συνεργάτες του συνέχισαν τη σκληρή δουλειά, δίνοντας ξανά βάρος στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δούλεψαν και τις στημένες φάσεις, αφού είχε προηγηθεί, βέβαια, και οικογενειακό διπλό, τόσο σε μισό όσο και σε ολόκληρο γήπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους για ξεκούραση, ενώ ακολούθησε και το βραδινό δείπνο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως το φιλικό με την ισραηλινή Χαποέλ Ρανανά θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, καθώς όπως προαναφέρθηκε, η αντίπαλος του Πανθρακικού μετά το παιχνίδι θα φύγει από το Σοχότσιν και θα επιστρέψει στη βάση της.

Ο Άκης Μάντζιος, βέβαια, όπως είναι φυσιολογικό δεν πρόκειται να φανερώσει, από τώρα, όσα έχει στο μυαλό του για την ομάδα που θα είναι βασική στην έναρξη του πρωταθλήματος, αφού είναι πολύ νωρίς για τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο είναι βέβαιο πως έχει καταλήξει σε ένα βασικό κορμό.

Παρόλα αυτά, στο φιλικό θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, από ένα ημίχρονο λογικά, πλην του Ιγκόρ Ντε Σόουζα που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα αγωνιστεί, χωρίς διάθεση για ρίσκο όμως.

 

Επίσης, είναι πιθανό να μη ντεμπουτάρει σε αυτό το φιλικό, αλλά στο επόμενο, ο Ντάνιελ Φερνάντες, που αν και έχει τρομερή διάθεση στις πρώτες του προπονήσεις με τον Πανθρακικό, δεν είναι ακόμα στο 100% από πλευράς ετοιμότητας.