Κάλεσμα Τζούριτς στους Σαλονικιούς για τον τελικό με Μαυροβούνιο

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο εβρίτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Δημήτρης Τζούριτς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον πρώτο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ με το Μαυροβούνιο που θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό του Ευόσμου.

Σπάνια πριν από ένα τελικό (ή μια σειρά τελικών) προκύπτουν οι μεγάλες ατάκες, κάτι που επαληθεύτηκε και στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Οι δύο προπονητές (Δρίκος, Μπόσκαν) κι οι δύο αρχηγοί (Τζούριτς, Τσάτσις) ναι μεν απέφυγαν τα πολλά κλισέ, αλλά κράτησαν χαμηλούς τόνους.

Πάντως για μία ακόμη φορά ο κ. Δρίκος μιλώντας για τη μεγάλη επιτυχία της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ, τόνισε αυτή ήρθε χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα. 

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τζούριτς δήλωσε περήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες του, αλλά επεσήμανε και τους κινδύνους που κρύβει ο συνδυασμός της κούρασης και της ικανοποίησης από την μέχρι τώρα πορεία που έχουν κάνει.

«Καλωσορίζω το Μαυροβούνιο στην Θεσσαλονίκη. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε νέα ομάδα με μικρή εμπειρία. Πήγαμε στον τελικό ενώ κανείς δεν το περίμενε. Είμαστε κουρασμένοι και ταυτόχρονα διψασμένοι, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο.

Είναι ο πρώτος μας τελικός και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Έχω πίστη σε μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο αυριανό παιχνίδι.Ο αντίπαλος μας έιναι πολύ δυνατός, με παίχτες που αγωνίζονται σε καλούς συλλόγους», είπε ο αρχηγός της Εθνικής μας.

Ερωτηθείς για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης τόνισε: «Καλώ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να γεμίσει το γήπεδο του Ευόσμου, αλλά και να μην το γεμίσει εμείς θα δώσουμε πάλι το 100%». Και είναι αλήθεια ότι ίσως θα έπρεπε η ομοσπονδία να είχε σκεφτεί αυτά τα τόσο κρίσιμα παιχνίδια να διεξαχθούν στον Έβρο, είτε στην Ορεστιάδα είτε στην Αλεξανδρούποληγ, όπου δεδομένα ο κόσμος θα αγκάλιαζε την Εθνική και θα γέμιζε τα γήπεδα…