Πάνε Αθήνα και θέτουν αιτήματα οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης

Στις 22 και 23 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις επιτροπής εκπροσώπησης από τη Σαμοθράκη στα Υπουργεία: Ανάπτυξης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού. Επίσης συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με το Γερμανό πρέσβη και δημοσιογράφους.

Καθώς την Παρασκευή τα ραντεβού οριστικοποιήθηκαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών συγκάλεσε συνάντηση του ΔΣ και τα θέματα συζήτησης με σειρά προτεραιότητας που αποφασίστηκαν να τεθούν είναι:

Το αεροδρόμιο της Σαμοθράκης: Τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες εντάσσουν τον προϋπολογισμό του αεροδρομίου στο ΕΣΠΑ. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών υπογράφει με το παρόν την αναγκαιότητα έναρξης του έργου καθώς η Σαμοθράκη σαν εναλλακτικός προορισμός ποτέ δε θα μπορέσει να συνδεθεί με χώρες που αναζητούν αυτό το είδος διακοπών χωρίς αεροδρόμιο. Το νησί, μετά από χρόνια με μονοπωλιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αναζητά τρόπους να αναπτυχθεί και να σταματήσει να είναι κοινωνικά, οικονομικά και τουριστικά αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη.

Τελωνείο: Με τη γειτονική Τουρκία να είναι κοντά και μακριά ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών επιμένει στην λειτουργία τελωνιακού σταθμού στο νησί. Η έναρξή του θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα ενός καναλιού εισερχόμενου τουρισμού με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ: Η υποχρεωτική ένταξη των μικρών και εποχιακών επιχειρήσεων στον ΟΑΕΕ τις εξαναγκάζει σε διακοπή λειτουργίας καθώς το μικρό διάστημα πλήρους λειτουργίας δεν αρκεί για την κάλυψη των παγίων που δημιουργούνται.

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σαμοθράκης: Τα πρώτα βήματα για την έναρξη μιας πρωτοβουλίας εξωστρέφειας από τη Σαμοθράκη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με τους πρώτους 15 επαγγελματίες να υπογράφουν τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αυτό το στόχο. Μικρά ιδιωτικά βήματα έχουν ανοίξει το δρόμο αλλά χωρίς οικονομική στήριξη και από δημόσιες εισφορές δεν πρόκειται η Σαμοθράκη να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα προώθησης.

Γραμμή Λαυρίου – Λήμνου – Καβάλας: Η σύνδεση με το Λαύριο ένωνε τη Σαμοθράκη με την κεντρική και νότια Ελλάδα ελκύοντας ένα μεγάλο μέρος τουριστικού κοινού. Τα τελευταία έξι χρόνια η ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ γραμμή φτάνει μέχρι Λήμνο και Καβάλα προσπερνώντας τη Σαμοθράκη. Είναι σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης αυτή η γραμμή να συμπεριλάβει και το νησί μας και επιμένουμε να το διεκδικούμε. Καθώς από την εταιρεία ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ το Σεπτέμβριο θα υπάρχει διαθέσιμο και δεύτερο πλοίο, υπάρχει δυνατότητα να επιδοτηθεί αυτό για να ενώσει το Λαύριο με τη Σαμοθράκη. Σε δεύτερη αλλά ισχυρή προτεραιότητα παραμένει και η επαναφορά της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Μυτιλήνη γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και των τριών νησιών.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

 

Πηγή:  radiomax.gr