300 ευρώ απαιτούνται σε Σουφλί και Εθνικό για συμμετοχή στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και όχι πριν, όπως συνέβη πέρυσι, θα ξεκινήσει και το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, στο οποίο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο Εβρος Σουφλίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

 

Μετά από συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ’ Εθνικής, Μιχάλη Τζανόπουλο, καταστρώθηκε το πλάνο των ημερομηνιών για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής την περίοδο 2014-15.

Αρχικά, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν προθεσμία ως τις 25 Αυγούστου να δηλώσουν συμμετοχή, με το παράβολο να έχει οριστεί στα 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δεν είχε συμμετάσχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ αντίθετα ο Εβρος Σουφλίου είχε συμμετάσχει κανονικά στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Η κλήρωση του Κυπέλλου θα γίνει στις 29 Αυγούστου. Φέτος θα διατηρηθεί η περσινή του μορφή με τους ομίλους. Έτσι στις 28 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει, να αγωνιστούν στην 1η αγωνιστική όλες οι ομάδες μεταξύ τους, χωρισμένες στους ομίλους που θα έχουν διαμορφωθεί. Με δεδομένο ότι οι 4 όμιλοι θα απαρτίζονται από 15 ή 16 ομάδες, θα προκύψουν 8 από κάθε όμιλο για τη 2η αγωνιστική του θεσμού.

Η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 26/10, ενώ από εκεί και πέρα, οι αγώνες Κυπέλλου δεν θα ορίζονται Κυριακές, αλλά Τετάρτες για τις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν ως τον μεγάλο τελικό. Ο τελικός της διοργάνωσης αποφασίστηκε να γίνει στις 21 Μαρτίου, με την έδρα να είναι ουδέτερη και να ορίζεται ανάλογα με τις ομάδες που θα φτάσουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο.