Ανακοίνωση ΟΧΕ για τα παράβολα συμμετοχής

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης
– Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίει μια μικρή διευκόλυνση για τα σωματεία στο «φλέγον» ζήτημα με τα παράβολα που έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στα σωματεία εξέδωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας.
Από την ΟΧΕ ανακοινώνεται ότι προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωματεία, η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα δύναται να γίνει και σε 2 δόσεις ως εξής:
Α1 Ανδρών 750€ έως 18/7 και 750€ έως 31/12
Α1 Γυναικών- Α2 Ανδρών 250€ έως 18/7 και 250€ έως 31/12
Β’ Ανδρών – Α2 Γυναικών 100€ έως 1/8 και 100€ έως 31/12
 
Το ποσό και ημερομηνία καταβολής του παραβόλου για το Κύπελλο Ελλάδος παραμένει ως έχει, δηλαδή 150€ έως τις 1/8 εφάπαξ.
Η μη καταβολή της 1ης δόσης του παραβόλου επισύρει την ποινή αποκλεισμού από το αντίστοιχο πρωτάθλημα, ενώ η μη καταβολή της 2ης δόσης θα επισύρει ποινή μηδενισμού στους επόμενους αγώνες του σωματείου και μέχρι την καταβολή του. Οι εκδοθείσες προκηρύξεις θα τροποποιηθούν αναλόγως.
 
Σημειώνεται ότι η καταβολή παραβόλων συμμετοχής στα πάσης φύσεως πρωταθλήματα εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Συνεπώς η απόφαση της ΟΧΕ για θέσπιση παραβόλων δεν είναι ούτε πρωτοφανές, ούτε πρωτάκουστο γεγονός και τουλάχιστον τα σωματεία που διαθέτουν και άλλα τμήματα ομαδικών αθλημάτων (και όχι μόνο) το γνωρίζουν ήδη. Το ίδιο ισχύει σχετικά και με την κατάργηση καταβολής οδοιπορικών εξόδων για τις μετακινήσεις των ομάδων στους αγώνες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here