Ανακοίνωσε φιλικό με Ξάνθη η ΑΕΚ αλλά όχι και με Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Σήμερα Πέμπτη ξεκινά η προετοιμασία της ΑΕΚ στα Σπάτα ενόψει της νέας σεζόν στην Football League με την παρουσία και του Πέτρου Μάνταλου, ωστόσο το βασικό στάδιο θα γίνει τον Αύγουστο στο Πήλιο όπου οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν και δύο φιλικά. 

 

Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, το πρώτο τεστ της ΑΕΚ θα είναι ενάντια στη Skoda Ξάνθη (στα Πηγάδια) στις 2 Αυγούστου ενώ θα ακολουθήσει φιλικό με αντίπαλο την ΑΕ Διμηνίου στο Πήλιο, σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά.  Στη συνέχεια η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για να επιστρέψει στο Πήλιο που θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΑΣ Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου. 

Από την ανακοίνωση της ΑΕΚ δεν προκύπτει φιλικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, κάτι το οποίο επιδιώκει η διοίκηση του Εθνικού. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ΑΕΚ θα ανέβει στην Θράκη και ότι υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στο πρώτο φιλικό με την Ξάνθη και το επόμενο στο Πήλιο με την ΑΕ Διμηνίου, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο. Πάντως, τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΑΕΚ: 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Πήλιο (9-21/8) θα διεξαχθούν δύο φιλικοί αγώνες προετοιμασίας στο γήπεδο που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου που θα διαμένει η αποστολή. 
Ο ένας αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου με αντίπαλο την ΑΕ Διμηνίου και ο δεύτερος στις 20 Αυγούστου με αντίπαλο τον ΑΣ Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου σε ώρες που θα οριστούν στο προσεχές μέλλον. 
Ενδιάμεσα στις 17/8 η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 19:00. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη SKODA Ξάνθη (Skoda Ξάνθης Arena, 18:45).