Πλήρη αποκατάσταση του ονόματός του ζητά ο Κώστας Μπανιώτης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο Κώστας Μπανιώτης είναι παρών! Πριν μία εβδομάδα ήταν το πρόσωπο των αγώνων στο Γκραν Πρι του Άργους Ορεστικού. Μετά από 7 μήνες αναμονής – υποχρεωτικής αποχής εξαιτίας της υπόθεσης ντόπινγκ στην οποία βρέθηκε μπλεγμένος, πέταξε και πάλι ψηλά (στα 2.28μ) πιάνοντας το όριο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, για τον Θρακιώτη πρωταθλητή, η άρση της διαθεσιμότητας στην οποία είχε μπει για 7 μήνες δεν του αρκεί. Έτσι, προχώρησε σε επίσημη δήλωση, με την οποία γνωστοποιεί μεν ότι βρίσκεται σε καλή συνεργασία με την IAAF με απώτερο στόχο την οριστική δικαίωση, διευκρινίζει δε ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία έκπτωση μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το όνομά του.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπανιώτη, η οποία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ΔΕΝ εστάλη στο ThrakiSportS αλλά την αντιγράφουμε από τις αθηναϊκές αθλητικές ιστοσελίδες:

«Μετά από σχεδόν 7 μήνες σε προσωρινή διαθεσιμότητα, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η άρση της διαθεσιμότητας, και επιτέλους επέστρεψα σε αυτό που αγαπώ και συνιστά πλήρη έκφραση της ψυχής μου, να αγωνίζομαι. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι παραιτούμαι από τον άλλο μου μεγάλο αγώνα, αυτόν της δικαίωσής μου. Είμαι εδώ και 12 χρόνια μέλος της Εθνικής Ομάδας κι ως αθλητής αντιμετωπίζω αυτή την υπόθεση ακολουθώντας πιστά και με σεβασμό όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα με την προσπάθειά μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου όσο το δυνατόν καλύτερα στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα συνεχίσω και τις διαπραγματεύσεις με την IAAF στο πλαίσιο των απαιτούμενων νομικών διαδικασιών, οι οποίες μέχρι του παρόντος διενεργούνται σε άριστο κλίμα, ώστε να υπάρξει μια τελική διευθέτηση του ζητήματος με απώτερο στόχο την αποκατάσταση του ονόματος και της τιμής μου, δύο στοιχεία που τελούν αδιαπραγμάτευτα από πλευράς μου, και στα οποία δεν προτίθεμαι να κάνω καμία έκπτωση».