Τέσσερις θρακιώτικες συμμετοχές σε τελικούς στο Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μπορεί να μην είχαμε πρωτιά σε σχέση με την πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στην Λάρισα, όμως είχαμε αρκετές Θρακιώτικες παρουσίες στους τελικούς.

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας, με αρκετές Θρακιώτικες παρουσίες.  Την δεύτερη μέρα των αγώνων συμμετείχαν 7 Θρακιώτες αθλητές από τους οποίους  οι τέσσερις μετείχαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ενώ ο δεκαθλητής του Εθνικού Γιώργος Σιταρίδης παρότι την πρώτη μέρα ήταν μέσα στην τριάδα, την δεύτερη μέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, τερματίζοντας εκτός οκτάδας στο δέκαθλο.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Ευαγγελίας Παπαϊωάννου του ΑΠΣ Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης που άγγιξε το μετάλλιο στον τελικό της Σφαιροβολίας τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με ρίψη στα 12,87, μόλις ένα εκατοστό από την ρίψη της τρίτης θέσης! Στον προκριματικό η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια με ρίψη στα 12,11 είχε περάσει ως έκτη αλλά η παρουσία της στον τελικό αποδεικνύει πως πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο.

Στα 400μ. με εμπόδια ο αθλητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Δημήτρης Τζάστας κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος οπού τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 58,63. Στον προκριματικό ο αθλητής του ΑΠΟΦΚΑ είχε κάνει χρόνο 58,29 και πέρασε ως έβδομος στον τελικό.

Στα 200μ. τώρα ο χτεσινός πρωταθλητής των 110μ. με εμπόδια Πέτρος Καραβέτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης κατάφερε να περάσει στον τελικό και τελικά να τερματίσει ένατος με χρόνο 23,35. Στον προκριματικό ο Ξανθιώτης πρωταθλητής είχε περάσει με τον ένατο καλύτερο χρόνο με επίδοση  23,27.

Στο μήκος τώρα το παρών στον τελικό έδωσε ο άλτης του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης Κώστας Ηλιάδης που τερμάτισε στην 18η θέση με άλμα στα 6,23. Επίδοση πολύ χαμηλότερη από το 6,51 του προκριματικού, αν και παρότι καλύτερη επίδοση πέρασε στον τελικό με την 18η καλύτερη επίδοση.

Στον Ακοντισμό ο Δήμος Τυρεκίδης του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό για ελάχιστα εκατοστά, μια και με ρίψη στα 49,59 κατετάγη 14ος ενώ στον τελικό πέρασαν οι 12 πρώτοι.

Τέλος στα 800μ. ο Μιχάλης Λίτσος του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό σημειώνοντας χρόνο  2,14,67 και κατετάγη στην 30η θέση.

Θυμηθείτε της επιδόσεις των αθλητών της Θράκης την πρώτη μέρα των αγώνων.