Η πρώτη συνέντευξη Καρυπίδη μετά την μεταγραφή του στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Χρήστος Καρυπίδης, μιλώντας για την επιλογή του να πάει στην Ξάνθη, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τα βιώματα του στην Σκωτία. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν είχε καμιά επαφή με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Καρυπίδης:

Για την μεταγραφή του στην Ξάνθη: «Επιστροφή στα πάτρια εδάφη μετά από οκτώ χρόνια. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια, ένιωσα να κουράζομαι και πήρα την απόφαση να επιστρέψω. Μου έγινε πιο εύκολο όταν μου έκανε η Ξάνθη πρόταση. Μια ομάδα  με προπονητικό κέντρο, γήπεδο και την υγεία. Γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί μια νέα ομάδα με μείγμα από νεαρούς και νέους. Να γίνει μια ανταγωνιστική ομάδα και να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα καλό πλάνο και νομίζω θα φτιάξουμε μια καλή ομάδα».

Για το αν υπήρχε προοπτική επιστροφής του στον ΠΑΟΚ: «Δεν υπήρξε προοπτική να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε καμιά επαφή. Είναι η ομάδα μου, με ανέδειξε όμως είμαι ευχαριστημένος που είμαι στην Ξάνθη και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάει καλά η ομάδα»

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Ο κ. Αναστασιάδης ήταν ο κύριος λόγος που έπαιξα στον ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που με έφερε από δανεικό στην ομάδα»

Για τις εμπειρίες του στο εξωτερικό: «Όταν πήγα στην Σκωτία ήμουν με την γυναίκα μου και δεν είχα παιδιά. Ένας ποδοσφαιριστής αν δεν πάει στο εξωτερικό δεν μπορεί να μάθει κάποια πράγματα. Άλλαξα ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος. Ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο για εμένα. Είσαι μόνος σου σε μια ξένη χώρα και πρέπει να επιβιώσεις, εγκλιματιστείς και να ακολουθήσεις τον ρυθμό. Πήγαν όλα καλά, είμαι ευχαριστημένος και εύχομαι ο Θεός να με έχει καλά, να είμαι υγιής και να μπορώ να παίξω λίγα χρόνια ποδόσφαιρο. Εκεί πέρα, όλες οι ομάδες ξεκινάν με υποδομές. Εκεί είναι η βάση τους. Πρώτα ξεκινά αυτό και μετά τα υπόλοιπα. Η Ξάνθη έχει συνθήκες Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία ομάδα»

Για την Κύπρο: «Στην Κύπρο αντιγράφουν τα φαινόμενα βίας. Δεν ήμουν στον τελικό αλλά τον παρακολουθούσα .Για μια κροτίδα η ΑΕΛ έχασε το πρωτάθλημα από έναν ανεγκέφαλο οπαδός της. Δεν το υπολογίζουμε το Κυπριακό πρωτάθλημα όμως κάποιες ομάδες μπορούν  να σταθούν άνετα στην Ελλάδα. Το οικονομικό μπαμ επηρέασε τις ομάδες και εκεί που ερχόντουσαν παίκτες από την Ευρώπη που έκαναν την  διαφορά αυτά σταμάτησαν. Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα είναι καλό»

Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Η παρουσία μας ήταν πάρα πολύ καλή. Αν μας λέγανε εξαρχής πως θα ήμασταν στους “16″ θα ήμασταν ενθουσιασμένοι. Αυτή η ομάδα πέτυχε πάρα πολλά πράγματα και είναι σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Πονάει το πώς αποκλειστήκαμε γιατί αξίζαμε. Σίγουρα υπάρχει μέλλον και θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα με τον νέο προπονητή»

Για την νέα χρονιά με την Ξάνθη: «Εύχομαι η Ξάνθη να κάνει μια πολύ καλή πορεία και να μην χρειαστεί να παίξει ένα μπαράζ γιατί στην ιστορία της και την λειτουργία της δεν της αξίζει. Ελπίζω να έχουμε υγεία και να βοηθήσουμε και εμείς την ομάδα»