Πυρκαγιά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και τις παιδικές κατασκηνώσεις στα Άβδηρα

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την ίδια ημέρα στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα πυκνοί μαύροι καπνοί άρχισαν να σκεπάζουν τμήμα της παραλιακής ζώνης της περιοχής πολύ κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και λίγα μέτρα μακριά από τις μαθητικές κατασκηνώσεις.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο με τέσσερα επανδρωμένα οχήματα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.

Μετά από ώρα οι φλόγες τιθασεύτηκαν και η φωτιά τέθηκε αρχικά υπό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια κατασβέστηκε πλήρως. Προληπτικά τα πυροσβεστικά οχήματα παρέμειναν στην περιοχή υπό τον φόβο αναζωπύρωσης ενώ η Π.Υ. Ξάνθης ανέλαβε την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά. Από τις φλόγες δεν απειλήθηκαν οι εγκαταστάσεις των μαθητικών κατασκηνώσεων στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά ούτε το εάν αυτή επεκτάθηκε εντός του Αρχαιολογικό χώρου. Πέραν των πυροσβεστών εθελοντές συνέδραμαν και αυτοί με τη σειρά τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονταν από την περιοχή ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά.

Τον περασμένο μήνα αντίστοιχης έκτασης πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου, πολύ κοντά στον παραλιακό οικισμό, με τους Πυροσβέστες ωστόσο να θέτουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί ανεξέλεγκτα. 

 

Πηγή: http://www.thrakitoday.com/