Ξενύχτησαν βλέποντας τον τελικό του Μουντιάλ οι μετανάστες στο Φυλάκιο

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι κάτι που συγκινεί όλον τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για αυτές τις δύο-τρεις ώρες αυτού του αγώνα τα πάντα σε όλον τον κόσμο έχουν σταματήσει και όλοι βλέπουν αυτόν τον αγώνα. Ακόμα και οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στοιβαγμένοι στα κέντρα κράτησης της Νότιας Ιταλίας, όπως έγινε γνωστό από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όχι όμως μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Θράκη. Στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο που βρίσκεται στον Κυπρίνο, στον βόρειο Έβρο, οι κρατούμενοι ξενυχτούν παρακολουθώντας κανονικά τον τελικό της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Γιατί η παρακολούθηση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα δικαίωμα που γίνεται απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.

Όπως μάλιστα πληροφορείται το ThrakiSportS, κόντρα στις εντυπώσεις που υπάρχουν για άθλιες συνθήκες κράτησης, σε κάθε θάλαμο υπάρχουν οθόνες και όσοι επιθυμούν βλέπουν κανονικά τον τελικό όπως και νωρίτερα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολόκληρη την διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας, από τον πρώτο αγώνα, πριν ένα μήνα.

Γενικά πάντως, είναι αλήθεια ότι στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στον Έβρο  δεν παρατηρούνται πλέον τα προβλήματα υπερπληθυσμού του παρελθόντος, τότε που οι κρατούμενοι δεν χωρούσαν και στοιβάζονταν σαν σαρδέλες. Γεγονός είναι ότι από τότε που δημιουργήθηκε ο περίφημος φράχτης, έχουν μειωθεί πολύ οι ροές εισόδου των παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα και κατά συνέπεια οι συνθήκες κράτησης έχουν καλυτερεύσει.

Αυτό λοιπόν βοήθησε να φτάσουμε και στο σημείο να έχουν την δυνατότητα και να παρακολουθούν τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας, του κόσμου ολόκληρου. Άλλωστε, παγκόσμιος πρωταθλητής βγαίνει από αυτόν τον αγώνα…