Ξανθιώτες ορειβάτες εγκλωβίστηκαν στα Τρίκαλα από καταιγίδα. Τραυματίστηκε ένας…

Μια αρκετά σημαντική ορειβατική εξόρμηση του ΕΟΣ Ξάνθης κατέληξε σε περιπέτεια για τους τρεις ορειβάτες από την Ξάνθη που συμμετείχαν.Αποκλείστηκαν σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο Πολυνέρι του Δήμου Πύλης Τρικάλων, στο όρος Χατζή (ύψους 2.000 μέτρων).

 

Η σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε τη νύχταα τους καθήλωσε ε ενώ ένας γλίστρησε και τραυματίστηκε ελαφρά. Η νυχτερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώμτα !

Στο σημείο επενέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής από την περιοχή καθώς και εξιδικευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τρεις άντρες και να μεταφέρουν για τις πρώτες βοήθειες τον τραυματισμένο  στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.   Η αποστολή ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τη συνδρομή και των κατοίκων της περιοχής, που οδήγησαν τα συνεργεία στη δύσβατη περιοχή από μονοπάτια που γνωρίζουν. Ο Ξανθιώτης Ορειβάτης που τραυματίστηκε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από το Νοσοκομείο αποχώρησε και τα τρία μέλη της Αποστολής επιστρέφουν.

Η αποστολή που ξεκίνησε την Παρασκευή από τον ΕΟΣ Ξάνθης είχε σαν τελικό προορισμό, μετά το όρος Χατζή τη χαράδρα του Φάγγου στον Αχελώο στα Βορειοδυτικά Άγραφα. Πρόκειται για δύσβατα και χαραδρώδη μέρη που χαρακτηρίζονται απόκοσμα. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τα ίχνη του Άρη Βελουχιώτη κατά τις τελευταίες μέρες της ζωής του το 1945!

 

Πηγή:  http://www.xanthipress.gr