Στους οκτώ του Μάστερς σταμάτησε η πορεία των Καβαρατζή/ Βανδώρου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης
–  Στους οκτώ του 2oυ Τουρνουά Masters του Πανελληνίου σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ 2014 στο Σχοινιά σταμάτησε η πορεία του διδύμου των Βανδώρου/Καβαρατζή, αφού στον αγώνα για την είσοδο στην εξάδα ηττήθηκαν με 2-0 σετ (33-31, 21-15) από τους Κωστακόπουλο/Μονιάκη.
 
Ο αλεξανδρουπολίτης διεθνής και ο παρτενέρ του μπήκαν «με το δεξί» στην αυλαία της 2ης ημέρας, επικρατώντας το πρωί, στην πρεμιέρα των αγώνων του κυρίως ταμπλό των ανδρών με 2-0 σετ (21-15, 21-17 σε 40 λεπτά) των Μεσσάλα/Πάτση. Παρά την σθεναρή αντίσταση των αντιπάλων τους, αλλά και τις λιγοστές προπονήσεις της ομάδας, οι Ανδρόνικος Βανδώρος και Γιάννης Καβαρατζής, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ από τις συνθήκες του κεντρικού γηπέδου στο «Kαράβι Sports Club», αλλά κατάφεραν τελικά να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη σε ταμπλό Μάστερς.
 
«Δεν είχαμε παίξει μέχρι σήμερα σε αυτό το γήπεδο, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο και δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρούμε τα «πατήματά» μας» ξεκίνησε να λέει ο άσος της Λήμνου, ο Ανδρόνικος Βανδώρος, που επέστρεψε φέτος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έπειτα από ένα χρόνο αποχής, λόγω μία επέμβασης που υποβλήθηκε. «Ευτυχώς και εγώ και ο Γιάννης (σ.σ Καβαρατζής) έχουμε ένα σχετικά καλό επίπεδο ως αθλητές για να κερδίζουμε κάποια παιχνίδια, καθώς ακόμη δεν νιώθω απόλυτα έτοιμος, αφού πέρυσι έχασα μία ολόκληρη χρονιά» τόνισε ο Βανδώρος, που ένα χρόνο στη Λήμνο «έζησε» κάτα κάποιο τρόπο το μύθο του Νίκου Σαμαρά.
 
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε ένα ολόκληρο νησί να αγαπάει τόσο πολύ και με τόσο πάθος έναν άνθρωπο που δεν είναι πια μαζί μας. Όσο διάστημα ήμουν στη Λήμνο και ως αθλητής της ομάδας, αλλά και ως «Ανδρόνικος» θα έλεγα πως μέσα από τις τόσες ιστορίες αλλά και τις εκδηλώσεις των ντόπιων, με το κατάμεστο γήπεδο, τα τραγούδια, τα πανό, γνώρισα πιο καλά τον «αετό του ελληνικού βόλεϊ» και φυσικά την γυναίκα του, Έλενα. Μία εκλπληκτική γυναίκα, τόσο ως άνθρωπος, αλλά και ως πρόεδρος του σωματείου. Κρίμα που δεν είχα την τιμή να γνωρίσω και το Νίκο…», έκλεισε τις δηλώσεις του ο πρώην άσος του Άρη Θεσσαλονίκης, και συμπαίκτης του Γιάννη Καβαρατζή σε αυτό το τουρνουά.
 
Στον επόμενο αγώνα το δίδυμο κοντραρίστηκε με τους πρωταθλητές του 1ου φετινού τουρνουά Μαστερς στην Καρδία, Μπιλλήρη/Ρουμελιωτάκη και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, από τους οποίους και ηττήθηκε με 2-0 σετ (21-14, 21-18) σε 41 λεπτά. Βάσει του συστήματος, ο αποκλεισμός έρχεται στις δύο ήττες, οπότε οι βανδώρος/Καβαρατζής συνέχισαν πλέον να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Στον επόμενο αγώνα για το κάτω ταμπλό αγωνίστηκαν απέναντι στους Κλώνο και Μαύρο, τους οποίους και νίκησαν με 2-0 σετ (21-15, 21-19) σε 51 λεπτά. Ωστόσο στον τελικό για το Σάββατο αγώνα, που έδινε είσοδο στην εξάδα, ηττήθηκαν σε 51 λεπτά από τους Κωστακόπουλο/Μονιάκη, με το 33-31 του πρώτου σετ να δείχνει πόσο λεπτές ήταν οι ισορροπίες για την πρόκριση.
 
Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή του Γιάννη Καβαρατζή αλλά και του Ανδρόνικου Βανδώρου στους αγωνιστικούς χώρους μπορεί να θεωρείται επιτυχημένη…