Πανέτοιμοι Τζούριτς, Δαλακούρας και Κουμεντάκης για τον κρίσιμο ημιτελικό με την Σλοβενία

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον σημερινό πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σλοβενία για το Ευρωπαϊκού Λιγκ στο κλειστό του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Παλέντζας θα είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο καθώς αντικατέστηκε τον Τζιουμάκα που ενισχύει την προσπάθεια των εφήβων, ενώ κανονικά βρίσκονται στην αποστολή οι τρεις Εβρίτες Τζούριτς, Κουμεντάκης και Δαλακούρας.

Η Εθνική ομάδα (Σάββατο, 19.00, ΔΑΚ Ευόσμου, απευθείας μετάδοση ΝΕΡΙΤ) ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της με τον Νίκο Παλέντζα να είναι τελικά το μοναδικό νέο πρόσωπο στη 12άδα συγκριτικά με την ομάδα που αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο, ενώ οι Σλοβένοι έχουν μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη 12άδα τους. Πιο συγκεκριμάνα ο κεντρικός Πάβλοβιτς δεν ακολούθησε την αποστολή, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις με τον προπονητή Λούκα Σλαμπέ να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά να τον αντικαθιστά ο Γιαν Κοζαμέρνικ που έφτασε χθες τα μεσάνυχτα  στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, ο εβρίτης αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς σχολίασε: “Καλωσορίζω την αποστολή της Σλοβενίας στην Ελλάδα. Μετά από 8 χρόνια περάσαμε στους ‘4’ του Ευρωπαϊκού Λιγκ, έχοντας μια πραγματικά νεανική ομάδα κι είναι πολύ σημαντικό το ότι βρισκόμαστε εδώ. Ξέρουμε ότι η Σλοβενία είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, με παίκτες πιο έμπειρους από τους δικούς μας, αλλά όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Αναλυτικά η 12άδα της Εθνικής: Τζούριτς Φιλίποφ, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Εφραιμίδης, Τακουρίδης, Πελεκούδας, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Κανέλλος, Αγγελόπουλος, Παλέντζας. Αναλυτικά η 12άδα των Σλοβένων: Σκετ, Γκασπαρίνι, Πλοτ, Μιγιάτοβιτς, Κοντσίγια, Κλόμπουτσαρ, Ρόπρετ, Πόκερσνικ, Ούρανουτ, Τσέμπουλ, Γέρεμπ, Κοζαμέρνικ.