Άμεση επιβεβαίωση για την προσπάθεια «στησίματος» του Ξάνθη – Ολυμπιακός

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Για το βούλευμα που αποκαλύφθηκε και αποτελεί κόλαφο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε σήμερα στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος αποχώρησε από την διαιτησία, μετά από ένα παιχνίδι Ξάνθης – Ολυμπιακού, στο οποίο δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό.

Ο Καλαματιανός πρώην διαιτητής, αρτοποιός στο επάγγελμα, που είδε τότε τον φούρνο του να… ανατινάζεται, μίλησε γι΄ αυτά που περιγράφονται στο βούλευμα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι όσα αναφέρονται για τον ίδιο και τις πιέσεις που δέχτηκε να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Ξάνθη, ισχύουν κανονικά.

Αναλυτικά, τα όσα είπε για τια τις αποκαλύψεις: «Πρόκεται για πόρισμα του εισαγγελέα και μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Σε ό,τι έχει να κάνει με εμένα, ό,τι γράφεται ισχύει». Για το αν έκανε κάποια καταγγελία τότε, σχολίασε: «Σε ποιον να έκανα καταγγελία; Και να έκανα καταγγελία, ποιος να την άκουγε; Αυτοί που μου ζήτησαν αυτά τα πράγματα ήταν πανίσχυροι και μπορεί να είναι και τώρα. Ό,τι έγινε το έχω αναφέρει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες τα γνωρίζουν όλα».

Για την επίθεση που δέχθηκε η επιχείρησή του, είπε: «Δεν μου έκαψαν τον φούρνο. Μου τον ανατίναξαν. Ωστόσο, το υλικό κόστος είναι το λιγότερο. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το ψυχολογικό κόστος που έχω περάσει εγώ και η οικογένειά μου. Το περιστατικό δεν καταδίκασε ούτε η Σούπερ Λίγκα. Μπορεί να ανήκουμε στην ΕΠΟ, ωστόσο, σφυρίζαμε για την Λίγκα. Είδατε εσείς κάποια ανακοίνωση; Μόνο από ευαισθησία έπρεπε να το είχε καταδικάσει και δεν το έκανε».

Για το αν συμμερίζεται τα περί εγκληματικής οργάνωσης που λέει το πόρισμα: «Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, όχι εγώ. Εγώ πιστεύω αυτά που πιστεύει η κοινή γνώμη. Δεν αξίζει να ασχολείσαι με το χώρο αυτό. Χαίρομαι που έχω αποσυρθεί και το λέω μετά λύπης μου, γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Μετά την αποχώρησή μου, δέχθηκα προτάσεις από ομάδες να ασχοληθώ ως γενικός αρχηγός και το αρνήθηκα. Πρόκειται για θλιβερά γεγονότα, από τα οποία δεν είναι τίποτα καινούργιο. Και παλιότερα υπήρχαν καταγγελίες και δεν είχε γίνει κάτι. Αν διαβάσετε την ανακοίνωση αποχώρησής μου πριν 2,5 χρόνια, είναι σαν να έγινε σήμερα».

Για το αν υπέπεσαν στην αντίληψή του και άλλες ανάλογες περιπτώσεις διαιτητών: «Δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να το αποδείξω. Εγώ ήμουν στο χωνί με το μέλι, όμως, το έφτυσα γιατί ήταν δηλητηριασμένο. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και η ιστορία γράφει για όλους μας».

Για το αν πρέπει να υπάρξουν καταδίκες: «Αν αποδειχθεί κάτι, ασφαλώς και πρέπει να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Ζούμε σε μια δημοκρατία και πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Αν αποδειχθεί η ενοχή κάποιων και δεν υπάρξουν καταδίκες, ποιος μας λέει ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι άλλοι στο μέλλον που θα τα επαναλάβουν; Μακάρι να αποδειχθούν όλα αυτά, να υπάρξουν καταδίκες για να γίνει το ποδόσφαιρο καλύτερο».

Για τη λύση, που θα μπορούσε να υπάρξει: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εφαρμοστεί ένα μοντέλο τύπου Θάτσερ. Να αποκλειστούν όλες οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Επίσης, να μην επικαλούνται άλλοι τις επιτυχίες της Εθνικής. Οι επιτυχίες γίνονται με προσωπική ευθύνη των παικτών και του τεχνικού τιμ. Αν κοιτάξουμε το πρωτάθλημα με την Εθνική είναι μέρα με τη νύχτα».

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ