«Ομάδα πανηγύρι χωρίς ταυτότητα η Βραζιλία» για τον Βεριντιάνο Μαρτσέλο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Ο παλαίμαχος άσσος της Ξάνθης και κορυφαίος σκορερ όλων των εποχών της Ξανθιώτικης ομάδας, Βεριντιάνο Μαρστέλο φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «Sentra 103,3» και μίλησε για το κάζο της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανία

Ο παλαίμαχος άσος της Ξάνθης τόνισε ότι η «σελεσάο» ήταν μια ομάδα χωρίς ταυτότητα, παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό των οπαδών και από το σπρώξιμο των ΜΜΕ της χώρας, την κατέβαλε το άγχος και η απειρία, καθώς και οι λανθασμένες επιλογές του Σκολάρι, τόσο στις επιλογές ποδοσφαιριστών όσο και στην δουλειά που δεν έκανε…

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτσέλο:

Για την βαριά ήττα από τη Γερμανία: «Δεν περίμενα τόσο μεγάλο σκορ, αλλά νομίζω ότι η Γερμανία είχε καλύτερη ομάδα. Σε οργάνωση, στα πάντα. Το δείχνει και μέσα στο γήπεδο. Είναι πιο συγκεντρωμένη ομάδα. Η Βραζιλία από το ξεκίνημα του Mundial δεν είχε βρει ταυτότητα.
Η τηλεόραση και το ράδιο, πέρασαν στον κόσμο ένα όνειρο, που το αγκάλιασαν όλοι. Οι άνθρωποι που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο όμως βλέπουν ότι η Βραζιλία δεν ήταν τόσο καλή ομάδα. Μέσα σ’ ένα χρόνο άλλαξαν πολλά πράγματα. Όταν έπαιξαν στο Confederations δεν ήταν όλες αυτές οι μεγάλες ομάδες. Στο παγκόσμιο ήταν όμως όλες οι ομάδες προετοιμασμένες. Το βάρος ήταν μεγάλο και ίσως αυτοί που παίκτες δεν μπόρεσαν να το σηκώσουν. Είναι η εμπειρία, είναι το ότι για πολλούς ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το ότι η Βραζιλία αλλάζει ταυτότητα: «Αν δεν το έκανε πρέπει να το κάνει τώρα. Ήταν ένα κρύο ντους για όλους. Εχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού της μέσα σ’ ένα χρόνο. Ίσως ο προπονητής έδειξε μια χαλαρότητα. Ίσως έπαιξε λόγο και το άγχος. Ίσως ξέχασαν να προπονηθούν. Και τα κανάλια περνούσαν ένα κλίμα ευφορίας, χαράς… δεν έδειξε η ομάδα το καλό πρόσωπο. Έπαιξε σε άλλα ματς με τρία αμυντικά χαφ. Και σ’ αυτό το ματς που ήθελε τρία αμυντικά χαφ δεν είχε κανένα! Και κόντρα σε μια ομάδα που χτίζεται έξι χρόνια και τώρα αποδίδει καρπούς δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα Mundial στη χώρα σου με τόση πίεση και χωρίς εμπειρία».

Για τις επιλογές του Σκολάρι: «Χάσαμε τον Τιάγκο Σίλβα και δεν είχαμε παίκτη. Είχε τον Μιράντα που έκανε τρελή σεζόν πέρυσι και δεν τον πήρε στην ομάδα. Ο Ντάντε με τον Νταβίντ Λουίζ δεν είχαν χημεία. Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο επόμενο Mundial. Η ομάδα είναι ένα πανηγύρι. Δεν γίνεται σε έξι λεπτά να τρως τέσσερα γκολ».