Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 1o Run Grece Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

– Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων  στο νέο Νομαρχείο της Αλεξ/πολης, παρουσία και ανθρώπου του ΣΕΓΑΣ, με θέμα το μεγάλο αθλητικό γεγονός του RUN GREECE που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 28/9.

Ο Μάκης Ασημακόπουλος εκπροσώπησε τον ΣΕΓΑΣ, ως υπεύθυνος του Μαραθωνίου της Αθήνας και όλων των δρομικών γεγονότων ανά την Ελλάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η νυν Αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Νικολάου, αλλά και ο Δημήτρης Πέτροβιτς ως ο νέος Αντιπεριφερειάρχης από 1/9, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚΔΑ Στέλιος Βραχιόλογλου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης Κώστας Μιχελής και οι εκπρόσωποι του ΜΓΣ Εθνικός Κώστας Πατερόπουλος (αντιπρόεδρος) και Γιώργος Μιχελής (Γεν.Γραμματέας). Επίσης συμμετείχαν υπάλληλοι υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος, λύθηκαν απορίες και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να ανακοινώνεται το πρόγραμμα του. Οι συνδιοργανωτές Περιφέρεια, Δήμος και ΣΕΓΑΣ, όπως και ο ΜΓΣ Εθνικός, μίλησαν για την ευκαιρία που δίνεται στην Αλεξ/πολη, να τοποθετηθεί στον Πανελλήνιο χάρτη του δρομικού κινήματος και να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό.

Ο κ.Ασημακόπουλος αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο (έλλειπε εκτός πόλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης) και τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χρήστο Γερακόπουλο.

Ο στόχος από πλευράς ΣΕΓΑΣ είναι το Run Greece Αλεξ/πολης να ξεπεράσει τις 1800 συμμετοχές συνολικά και στις τρεις κούρσες. Να προσελκύσει αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από Τουρκία και Βουλγαρία στον αγώνα των 10.000μ, να βγάλει τον απλό κόσμο από το σπίτι στον λαϊκό αγώνα των 5.000μ τρεξίματος ή βαδίσματος και να μυήσει στο τρέξιμο τη νέα γενιά στον παιδικό αγώνα 600μ.

Σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εγγραφές, οι οποίες ξεκινάνε αρχές Αυγούστου ηλεκτρονικά, αλλά και σε γραφείο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here