Ο Ανέστης Δαλακούρας για την προοπτική του World League και τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Ο διεθνής ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανέστης Δαλακούρας, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΡΤ για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, το κίνητρο του Παγκοσμίου Λιγκ, τον Εθνικό Αλεξανδούπολης  και το θέμα με την αύξυση των ξένων.

Ήταν ευχάριστη έκπληξη ή αναμενόμενη η δεύτερη νίκη επι του Μαυροβουνίου και μάλιστα εντός έδρας;

«Δεν θα το έλεγα ότι ήταν έκπληξη, γιατί για εμάς αυτός ήταν ο στόχος να περάσουμε από την αρχή στο Final – Four, και από εκεί και πέρα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μήπως και καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη θέση και το εισιτήριο για το World League. Hταν μια νίκη που την χρειάζομασταν σίγουρα καθώς αυτός ήταν ο στόχος μας από πριν και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Ηταν δύσκολο ματς, καθώς χρειαζόμασταν δυο βαθμούς για να περάσουμε. Στο πρώτο ματς δεν τα καταφέραμε, χάσαμε και στο επόμενο παιχνίδι η νίκη ήταν μονόδρομος και δείξαμε θέληση και κουράγιο και πήραμε τους πόντους που χρειαζόμασταν για να περάσουμε».

Πάντως έτσι όπως είναι διαμορφώμενο το πρόγραμμα των αγώνων, μπορεί να είναι κουραστικό από την άλλη σου δίνεται μια ευκαιρία, όπως έγινε στην περίπτωση την δική μας, να διορθώσεις μια άσχημη εμφάνιση, ένα λάθος αποτέλεσμα.
«Ναι σίγουρα είναι πολύ δύσκολο έτσι όπως είναι διαμορφώμενος ο τρόπος διεξαγωγής των συνεχόμενων αναμετρήσεων αλλά έτσι είναι τα παιχνίδια και σίγουρα πρέπει να προσαρμοστούμε. Σίγουρα το δεύτερο παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό, γιατί πλέον ο αντίπαλος γνωρίζει πώς παίζεις και εσύ φυσικά τον μαθαίνεις καλύτερα και γίνεται ένα διαφορετικό ματς»

Αυτά τα παιχνίδια είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις αρκετούς νέους παίκτες.
«Σίγουρα τέτοιες διοργανώσεις παίζουν πιο πολλες ομάδες με νέους παίκτες προκειμένου να δώσουν ευκαιρίες για να δουν τι μπορούν να κάνουν. Εμείς πάντως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πήραμε την πρόκριση είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα και δείχνουμε οτι μπορούμε να έχουμε μέλλον στο χώρο. Πιστεύω οτι αυτά τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να ενσωματωθούν οι παίκτες οταν υπάρχει άγχος όταν η ομάδα χρειάζεται το αποτέλεσμα έτσι πιστεύω οτι γίνεσαι καλύτερος γιατί οταν παίζεις χωρίς να κυνηγάς την νίκη είναι πολύ διαφορετικό»

Οσον αφορά τις αναμετρήσεις με την Σλοβενία
«Η Σλοβενία στον όμιλο της πέρασε εύκολα σχετικά. Έχουμε δει οτι είναι μια καλή ομάδα, από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε το πρώτο ματς μέσα στην έδρα μας, περιμένουμε να μας βοηθήσει και ο κόσμος όσο μπορεί και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εφόσον το πρώτο ματς είναι στην έδρα μας θα έχουμε πλεονέκτημα και έφοσον μπούμε καλά και πάρουμε αποτέλεσμα θα έχουν αυτοί το άγχος. Είναι καλό που παίζουμε και στον γήπεδο που κάνουμε προπονήσεις και περίμενουμε και από το κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει».

Το κίνητρο του World League
«Σίγουρα αυτό είναι πολύ σημαντικό κίνητρο και ότι το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσαν να δώσουν γιατί αυτόματα παίζεις με τις καλύτερες ομάδες, σε βλέπει όλος ο κόσμος. Αυτόματα το βόλει θα ανέβει σαν άθλημα και είναι πολλά τα θετικά στοιχεία που θα έχει μια τέτοια διάκριση».

Για την εικόνα της Ελλάδας
«Σίγουρα το πρωτάθλημα δεν θεωρείται από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια αν και πιστεύω οτι χρόνο με το χρόνο ανεβαινει και μπορεί να φτάσει στα παλιά καλά επίπεδα. Όμως δεν είναι καλή ομάδα η Εθνική σου και δεν συμμετέχεις σε όλες τις διοργανώσεις, ειναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις αρκετά»

Τέλος αναφέρθηκε και στον Εθνικό: «Η νέα χρόνια σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική, καθώς όλες οι ομάδες βλέπουμε να ενισχύονται και πιστεύω οτι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Οσον αφορά την ομάδα μου θα έχουμε αρκετές αλλαγές και έχω και έγώ την περιεργία να δω πώς θα παρουσιαστούμε. Την περσινή χρονιά δεν ήταν από την αρχή ο στοχος ο τελικός, αλλά εφόσον είδαμε οτι παίζουμε καλά και βλέπαμε οτι μπορούμε να το κάνουμε αυτό καταφέραμε και φτάσαμε στον τελικό. Φέτος θα δείξει να δούμε πως θα παίζουμε πως θα είμαστε οπότε γιατί να μην το ξανακάνουμε».

Οσον αφορά το θέμα τον ξένων: «Δεν θα είναι καλό γίνει γιατί πολλοί θεωρούν ότι αν πάρουν κάποιον ξένο θα είναι πολύ καλύτερος από τον Έλληνα. Έχουμε παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν ισχύει αυτό καθώς υπάρχουν και περίπτωσεις που έχει γίνει το αντίθετο. Μπορεί να σου βγει καλός μπορεί να μην σου βγει και να κλαίς μετά τα λεφτά σου, ενώ αν έχει κάποιο έλληνα ή αν δουλευείς με τις ακαδημίες μπορεί να έχεις και κέρδος»