Photos: Είδε με φανέλα Παπ Αργεντινή – Ολλανδία στην Fan Fest του Ρίο!

Αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Η Αργεντινή είναι τελικά η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Γερμανία στον μεγάλο τελικό του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το βράδυ της προσεχούς Κυριακής στο θρυλικό Μαρακανά. Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα μετά την πάροδο του ενενηντάλεπτου της κανονικής διάρκειας αλλά και της ημίωρης παράτασης, η Αλμπισελέστε επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι της Ολλανδίας.

 

Η πρόκριση ανήμερα της εθνικής επετείου της Αργεντινής πανηγυρίζεται φυσικά από την Κορίνθιας Αρένα του Σάο Πάολο μέχρι το Μουένος Άιρες, αλλά και στο Ρίο όπου βρίσκονται χιλιάδες Αργεντίνοι που δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο για τον ημιτελικό αλλά ευελπιστούν να τα καταφέρουν για τον τελικό. Επίκεντρο ασφαλώς η Fan Festival της Κοπακαμπάνα, όπου επίσης βρέθηκαν και χιλιάδες Βραζιλιάνοι, που παρά την απογοήτευσή τους από το 7-1 από την Γερμανία πήγαν να δουν τον άλλο ημιτελικό.

Ανάμεσα στους φιλάθλους που είχαν παρακολουθήσει τους προημιτελικούς της Αργεντινής και της Ολλανδίας στην Fan Fest της Copacabana το προηγούμενο Σάββατο, στους προημιτελικούς της Αργεντινής και της Ολλανδίας ήταν και ένας… Έλληνας. Πολλοί οι Ολλανδοί, ακόμα περισσότεροι οι Αργεντίνοι, ακόμα περισσότεροι οι Βραζιλιάνοι και κάπου εκεί, τραβώντας διάσπαρτες φωτογραφίες από τον κόσμο που ήταν εκεί με κάθε λογής φανέλες ομάδων και όχι μόνο, ανακαλύψαμε μπροστά μας και έναν τύπο να κάθεται να παρακολουθεί την γιγαντοοθόνη έχοντας μια μπλε εμφάνιση που στην πλάτη είχε το νούμερο 5 και το όνομα «Παπαδόπουλος».

Βρήκαμε Έλληνα στην FanFest; «Όχι, Βραζιλιάνος είμαι», μας είπε όταν τον προσεγγίσαμε. Και η φανέλα; «Δώρο από τους γονείς μου, είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια για διακοπές και μου έφεραν αυτήν την φανέλα για δώρο…».

Όσο για τον ποιον Παπαδόπουλο αφορά; Μην περιμένετε να ξέρει ο νεαρός, αφού και εμείς χρειάστηκε να ψάξουμε στο ίντερνετ για να σιγουρευτούμε. Δεν είναι ούτε ο Δημήτρης, ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 που αγωνίστηκε και με την παρούσα Εθνική επί Σάντος στην προκριματική φάση και πολλοί λένε ότι θα είχε θέση στην τελική 23άδα που πήρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην Βραζιλία, ούτε όμως ο Αβραάμ στην άμυνα, βασικό στο σχήμα του προηγούμενου Μουντιάλ της Ν. Αφρικής .

Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που είχε αγωνιστεί με το «5» στην πλάτη στο προηγούμενο Euro 2012 στην Πολωνία. Την φανέλα του φορούσε λοιπόν ο μόνος “Έλληνας” που εντοπίσαμε στην Fan Fest του Ρίο, έστω και αν φορούσε την συγκεκριμένη φανέλα από… σπόντα, χάρη στο δώρο των γονέων του που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν συγκρατήσαμε το όνομά του (δεν ήταν σύνηθες), αλλά τον βγάλαμε φωτογραφίες και σας τον παρουσιάζουμε, μαζί με άλλες εικόνες Ολλανδών και Αργεντίνων από την Fan Fest του Ρίο…