Μεγάλη επιστροφή για τον Μπανιώτη! Έπιασε με τη μία όριο για Ευρωπαϊκό!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Αέρας …Ζυρίχης φύσηξε το απόγευμα για τον κομοτηναίο πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη στο Άργος Ορεστικό, στο τρίτο Γκραν Πρι της σεζόν, αφού με το καλημέρα στις εμφανίσεις του για τη νέα σεζόν και μετά την περιπέτεια που είχε με υπόθεση ντόπινγκ στην οποία ενεπλάκη αλλά από την οποία όλα δείχνουν ότι βγαίνει αλώβητος, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που θα φιλοξενηθεί στην ελβετική πόλη.

Ο Κώστας Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2,28 μ. στο ύψος και έπειτα τοποθέτησε τον πήχη στα 2,32 μ., όπου δοκίμασε δύο φορές και στη συνέχεια στα 2,34 μέτρα. Ο πήχης μπορεί να μην στάθηκε σε καμία από τις τρεις προσπάθειες, ωστόσο ο έμπειρος κομοτηναίος άλτης έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. «Αυτό που ήθελα ήταν να πιάσω το όριο. Τα άλματα στο 2,32 μ. και 2,34 μ. ήταν καλά έστω κι αν δεν ήταν επιτυχημένα. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να βρω το ρυθμό μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου. Δεύτερος με 2,20 μ. και καλά αλλά χαμένα άλματα στα 2,26 μ., ήταν ο κύπριος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου, που είχε ανέβει στο βάθρο τόσο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007 όσο και του Βερολίνου το 2009 αλλά την τελευταία διετία είχε ουσιαστικά αποσυρθεί λόγω τραυματισμού.

Ο Μπανιώτης δεν ήταν ο μόνος που εξασφάλισε όριο για την Ζυρίχη στο Άργος Ορεστικό. Επτά χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στον ανοιχτό στίβο, ο Μάκης Στεργιούλης κατάφερε να βρει και πάλι τον τρόπο να συμμετάσχει σε ένα σπουδαίο γεγονός. Ο Ελληνας σπρίντερ τερμάτισε τα 100 μ. σε 10.30 (1,4) όσο και το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν στον στίβο και πλέον είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος των γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν, που στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα ξεπέρασε το 1,86 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Η Γκούσιν από τον Ιανουάριο σπουδάζει και γυμνάζεται στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Στο τριπλούν των ανδρών ο Μανώλης Μακρής ήταν νικητής με 16,05 μ. ενώ στο μήκος των γυναικών την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Γαλένη που προσγειώθηκε στα 6,39 μέτρα.

Στους άνδρες, καλή εμφάνιση στο μήκος πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που επικράτησε  με 7.85 μέτρα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής κατετάγη έκτος με 6.88 μέτρα. Στα 400 μ. νικήτρια ήταν η Αγνή Δερβένη με 55.10, ενώ στα 400 μ. εμπ. ο Γιαννης Λουλάς δεν κατάφερε να σημειώσει επίδοση που θα του έδινε το εισιτήριο για Ζυρίχη και περιορίστηκε στη νίκη με 51.83. Τέλος, στα 200 μ. η Ελένη Αρτυματά ήταν νικήτρια με 24.21, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά στην πελματιαία.