Φιλανθρωπικός αγώνας στην Καβάλα για τους παλαίμαχους της Ξάνθης!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ένα σπουδαίο ραντεβού έχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τεσσάρων ιστορικών συλλόγων Παλαιμάχων την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο αγώνας θα διεξαχθεί για την οικονομική στήριξη  του 19χρονου Νότη Τσίλη που πριν από ενάμιση μήνα είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι και έχει επίσης σπασμένη λεκάνη σε τέσσερα σημεία.  

Στο σπουδαίο αυτό φιλικό θα αγωνιστούν οι Παλαίμαχοι του Α.Ο. Καβάλας, του ΠΑΟΚ, του Νέστου Χρυσούπολης και αυτοί των παλαιμάχων ΑΟΞ / Skoda Ξάνθη σε έναν αγώνα με πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό σκοπό, μια και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την στήριξη του Νότη Τσίλη.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 14 Ιουλίου με ώρα έναρξης της 7 το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ, τα οποία θα διατίθενται από τα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ Κακαλή (Σούγελο), Μελελούδη (Ομονοίας), Μαδέση (Βενιζέλου) και Γκοράνη (Μητροπολίτου Χρυσοστόμου) καθώς και την Μπουγάτσα «Αχιλλέας» (Βενιζέλου).

Με αφορμή των φιλανθρωπικό αγώνα δόθηκε και συνέντευξη τύπου οπού μίλησαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομάδων αλλά και ο πατέρας του άτυχου νεαρού. Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων της Ξάνθης Χριστόφορος Διαμαντής δήλωσε ότι είναι λυπηρό για ένα νέο παιδί να βιώνει μια τέτοια περιπέτεια. Η ιστορία του Τσίλη συγκίνησε το σύλλογο της Ξάνθης που θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του για να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό, που θα ανακουφίσει τον 19χρονο και την οικογένειά του.

Από εκεί και πέρα μίλησε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου ως εκπρόσωπος των Παλαιμάχων του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι μόλις έγινε η πρόσκληση από τους Παλαιμάχους του ΑΟΚ, έγινε δεκτή με ευχαρίστηση καθώς οι Βετεράνοι του ΠΑΟΚ αγωνίζονται μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ευχήθηκε το τουρνουά να σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ώστε να ενισχυθεί με ένα σεβαστό ποσό η οικογένεια Τσίλη. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η αποστολή του ΠΑΟΚ θα παραβρεθεί στην Καβάλα με όλα τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, από τον πιο μεγάλο σε ηλικία έως τους παίκτες που πρόσφατα κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τους (Κούδας, Σκαρτάδος, Ζαγοράκης, Βρύζας, Γεωργιάδης κ.α.).

Τέλος τόσο ό πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΚ Σίμος Ανθουλάκης όσο και ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Νέστου Γιάννης Καγιάς απεύθυναν έκκληση στον κόσμο να δώσει το «παρών» στο «Ανθή Καραγιάννη» στις 14/7, βοηθώντας τον νεαρό Νότη να σταθεί ξανά όρθιος στα πόδια του. Ενώ ο πατέρας του νεαρού Νότη, Γιώργος Τσίλης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων συλλόγων για τις πρωτοβουλίες τους, που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο για την χρονοβόρα και δύσκολη αποκατάσταση του 19χρονου γιου του. Όπως σημείωσε ο Νότης έχει σπάσει η λεκάνη του σε τέσσερα σημεία, του έγιναν δύο αναγκαστικές ακρωτηριάσεις στο πόδι, και επέστρεψε από την περασμένη Παρασκευή σπίτι του, έπειτα από νοσηλεία στον «Άγιο Λουκά».