Δικαστική βόμβα κατά Σαρρή – Μαρινάκη με αναφορές και στην Ξάνθη

Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου βάζει δικαστικό έγγραφο που έφερε το βράδυ της Τρίτης στο φως της δημοσιότητας ο Σκάι, σύμφωνα με το οποίο εγκαλούνται από τις δικαστικές αρχές κορυφαία άτομα στην διοικητική πυραμίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και άλλοι παράγοντες της Ομοσπονδίας (αλλά κανένας Θρακιώτης, για να μην δημιουργούνται λάθος υπόνοιες).

Έτσι και αλλιώς, η έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, που ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου και αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητάει την άρση απορρήτου της επικοινωνίας των εμπλεκόμενων (και όχι μόνο) και να ληφθεί υπόψη στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, ως άμεση ή έμμεση απόδειξη για αξιόποινες πράξεις. Ανάμεσά τους, η κακουργηματική απάτη, στα πλαίσια δράσης εγκληματικής οργάνωσης, η δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η δημοσιοποίηση των αρκετών ονομάτων (παραγόντων, διαιτητών, δημοσιογράφων κ.α.) που αναγράφονται στο σχετικό δικαστικό έγγραφο, αλλά και υπάρχουν στους διαλόγους οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, δεν γίνεται από τις περισσότερες ιστοσελίδες, που υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή μία τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη. “Αυτό συμβαίνει διότι συμπεριλαμβάνονται σε προανακριτικό υλικό, για το οποίο ισχύει η αρχή της μυστικότητας και δεν υπάρχει η άδεια των εμπλεκομένων για την δημοσίευσή τους”, επισημαίνεται. Και προστίθεται ότι “αυτό θα μπορέσει να γίνει όταν και αν φτάσει στο στάδιο της σύστασης της δικογραφίας”.

Σύμφωνα πάντως με το έγγραφο που δημοσιοποιεί στην ολότητά του ο Σκάι και πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1921/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, υπάρχει έγκριση του τελευταίου για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την χρησιμοποίηση των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών της ΕΥΠ ως μέρος της δικογραφίας. Αίσθηση προκαλεί ότι σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται κινητά τηλέφωνα κορυφαίων παραγόντων του ποδοσφαίρου, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούν οι ίδιοι για τις μεταξύ τους συνομιλίες αν και φέρονται ως ιδιοκτήτες τους πακιστανοί υπήκοοι!

Οι μέχρι στιγμής ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στους 11, ανάμεσά στους οποίους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στελέχη ΕΠΟ και διαιτητές. Όλοι έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμίες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για μετά τις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκπομπής «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως ύποπτοι καλούνται οι Γ. Σαρρής, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Κουρίδης, Αρ. Σταθόπουλος, Θ. Μπριάκος, Γ. Δούρος, Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπαρκιόλης και Γ. Καμπαξής.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η δικαστική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου και δεν έχουμε φτάσει καν σε πόρισμα ή σε καταθέσεις των φερόμενων εμπλεκομένων. Ωστόσο, από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευθεί, πέρα από τις τηλεφωνικές κλήσεις και άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον φάκελο, αίσθηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας προκαλεί και η αναφορά στον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού που έγινε στις 22 Ιανουαρίου του 2012 στα Πηγάδια.

Στην πρόταση του εισαγγελέα που φέρνει στην δημοσιότητα ο Σκάι περιλαμβάνεται ένορκη κατάθεση του διαιτητή της αναμέτρησης Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πριν τον αγώνα πιέσεις από συγκεκριμένους παράγοντες της ΕΠΟ που κατονομάζει να φροντίσει να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού, που τότε καίγονταν για τους βαθμούς. Τελικά το παιχνίδι κέρδισε η Ξάνθη, υπήρχαν πολλά παράπονα των Πειραιωτών από την διαιτησία, λίγο καιρό μετά σημειώθηκε έκρηξη στον φούρνο που διατηρεί ο πρώην πλέον διαιτητής στην Καλαμάτα και αμέσως μετά ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κρεμάει την σφυρίχτρα του.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο που δημοσιεύει ο Σκάι με ένα στα παρακάτω links και ανατρέξτε στα θέματα που αφορούν τον επίμαχο αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού στην σελίδα 24 του πρώτου αρχείου και τις πρώτες σελίδες του δεύτερου αρχείου, που συνεχίζεται από το 14ο φύλλο και μετά. Διαβάστε αναλυτικά το δικαστικό έγγραφο που αποκάλυψε ο Σκάι: 

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο