Τζάνης: “Άργησε να γίνει 2 μήνες αλλά τελικά έγινε και είμαι εδώ”

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ο Χρήστος Τζάνης μετά την επιστροφή – παραμονή έκπληξη στον Πανθρακικό μίλησε στο “Ράδιο Παρατηρητής” και στον Χάρη Παρασκευόπουλο για την απόφασή του να ανανεώσει ξανά το συμβόλαιό του με την ομάδα της Κομοτηνής

 

Μετά την αιφνίδια ανατροπή δεδομένων, και την παραμονή του στην ομάδα του Πανθρακικού για ακόμη ένα χρόνο ο Χρήστος Τζάνης μιλά στο sportculture.gr για την απόφασή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του ενώ εξηγεί μάλιστα και τι τον κράτησε στην Κομοτηνή, όπου άλλωστε μοιάζει να έχει βρει την «ποδοσφαιρική του Ιθάκη»!

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της καριέ ρας του στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χρήστος Τζάνης ήρθε στον Πανθρακικό τον Ιανουάριο του 2013 και σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που είναι στην Κομοτηνή μοιάζει σαν να έχει βρει εδώ την «ποδοσφαρική του Ιθάκη» καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και χαρακτηριστικό είναι πως, σε σύνολο 45 παιχνιδιών, με την πράσινη φανέλα, μετρά 9 γκολ και 9 ασίστ.

Παρόλα αυτά, εδώ και δύο μήνες φάνταζε ως δεδομένη η αποχώρηση του 29χρονου παίκτη από την ομάδα της Κομοτηνής, καθώς οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Τα δεδομένα, ωστόσο, άλλαξαν άρδην πριν από λίγες ημέρες. Οι άνθρωποι του Πανθρακικού έδειξαν στον Τζάνη πως τον ήθελαν πολύ στην ομάδα και του χρόνου, ο ίδιος αντιλήφθηκε πως η παραμονή του στην Κομοτηνή ήταν η καλύτερή επιλογή για το μέλλον του και έτσι ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα.

-Πώς άλλαξαν τα δεδομένα και παρέμεινες εν τέλει στον Πανθρακικό;
«Κάτι που έπρεπε να γίνει, εξαρχής ουσιαστικά, πριν δυόμιση μήνες δηλαδή, έγινε τώρα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Φτάσαμε στο σημείο να χωριστούμε με την ομάδα, ύστερα από κάποια λάθη που εκατέρωθεν έγιναν στην αρχή των συζητήσεών και τις διαφορές που είχαν προκύψει. Παρόλα αυτά, στη νέα προσέγγιση, η οποία έγινε πριν από λίγες ημέρες, όλες αυτές οι διαφορές λύθηκαν, όλα διορθώθηκαν και συμφώνησα με τη διοίκηση, ώστε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με τον Πανθρακικό για άλλον ένα χρόνο».

-Τι ήταν αυτό που σε κράτησε τελικά στην Κομοτηνή;
«Ο Πανθρακικός, τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται μια από τις πιο υγιείς ομάδες στο χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό είναι σημαντικό για κάθε παίκτη. Είναι ένας σύλλογος που βήμα βήμα και μέρα με τη μέρα προσπαθεί πολύ για να ανέβει επίπεδο και να μπορέσει καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ, διορθώνοντας τις όποιες αδυναμίες του.

Ανεξάρτητα από αυτά όμως σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να παραμείνω τελικά στην Κομοτηνή έπαιξε ο τρόπος που με προσέγγισαν αυτή τη φορά οι άνθρωποι της ομάδας και μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν. Επίσης, μέτρησε για εμένα η μεγάλη εμπιστοσύνη, που δείχνει στο πρόσωπό μου και τις ικανότητές μου, ο προπονητής μου, Άκης Μάντζιος, καθώς και ο τρόπος που με υποδέχθηκαν όλα τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου στην ομάδα, τώρα που ήρθα ξανά στην Κομοτηνή για τις συζητήσεις με τη διοίκηση».

-Ο Πανθρακικός, λοιπόν, είναι μια ομάδα που σου ταιριάζει;
«Ο Πανθρακικός είναι πράγματι μια ομάδα που μου ταίριαξε απόλυτα και κατάφερα έτσι να δείξω εδώ τον καλύτερό μου εαυτό, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα χάρη και στη βοήθεια των ανθρώπων της διοίκησης, οι οποίοι καθημερινά ήταν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή, αλλά και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για την επόμενη σεζόν;
«Θα το λέω πάντα και είναι αρχή μου και το πιστεύω ακράδαντα, ότι οι προσωπικοί στόχοι κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας, Εγώ θα ήθελα απλά να είμαι σε καλή κατάσταση και να είμαι υγιής, ώστε να μπορώ να προσφέρω όλα όσα μπορώ στην ομάδα μου, ώστε αυτή να πετύχει τους στόχους της».
«Έχει όλα τα φόντα για να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ ο Πανθρακικός»

-Θα είναι πιο δύσκολο το νέο πρωτάθλημα;
«Σίγουρα, από τη στιγμή που θα υποβιβαστούν και 4 ομάδες, το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο φέτος. Τα ίδια, βέβαια, λέγαμε και πέρυσι τέτοια εποχή, ώστε τα καταφέραμε με σχετικά εύκολο τρόπο. Το βασικό είναι να μην έχουμε προβλήματα, να υπάρχει καλό κλίμα και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές και να είμαστε ενωμένοι για να διεκδικούμε το στόχο μας. Και αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στον Πανθρακικό»!

-Μπορεί ο Πανθρακικός να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ, και στη συνείδηση του κόσμου ως μια ομάδα που η φυσική της θέση είναι στη μεγάλη κατηγορία αλλά και στην πράξη;
«Σίγουρα! Και πιστεύω, μάλιστα, πως ένα μεγάλο βήμα έγινε πέρυσι, όταν το καλοκαίρι οι περισσότεροι μας είχαν στα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά τελικά εμείς καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ καλή σεζόν και να πετύχουμε από αρκετά νωρίς ουσιαστικά το στόχο της παραμονής. Η πρόοδος της ομάδας πρέπει και γίνεται σιγά σιγά κι έτσι, χρόνο με το χρόνο, βάζουμε ένα λιθαράκι ώστε η ομάδα να καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία, αφού διαθέτει όλα τα φόντα, αλλά και βήμα βήμα να κάνει το κάτι παραπάνω».

-Ποιες θεωρεί ως τις καλύτερες στιγμές σου μέχρι τώρα στην ομάδα;
«Θα έλεγα ότι η κορυφαία στιγμή που έχω να θυμάμαι ήταν η νίκη στο ΟΑΚΑ, επί της ΑΕΚ, όσο δύσκολη κι αν ήταν η κατάσταση σε εκείνον τον αγώνα. Μόνοι μας και από τα δικά μας λάθη είχαμε φτάσει στο σημείο να παλεύουμε ως το τέλος για την παραμονή μας, ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι δείξαμε χαρακτήρα, απέναντι σε μια πολύ ιστορική ομάδα, που έδινε μάλιστα την ύστατη μάχη ουσιαστικά για την επιβίωσή της.

-Ποια είναι τα «όπλα» του Πανθρακικού, ενόψει και της νέας χρονιάς;
«Νομίζω ότι η μεγάλη δύναμη αυτή της ομάδας, τα τελευταία τρία χρόνια, ουσιαστικά από την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και έπειτα, είναι αυτό το οικογενειακό κλίμα το οποίο υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια και το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο κυρίως στις κακές στιγμές, όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας.

Και στο αγωνιστικό κομμάτι όμως, θα είναι σημαντικό και τη νέα χρονιά να παρουσιάσουμε μια αντίστοιχη σταθερότητα σαν ομάδα, στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Ο Πανθρακικός διαθέτει πολύ καλό υλικό και πολύ καλούς προπονητές και με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι η ομάδα δε θα έχει πρόβλημα ούτε και τη νέα χρονιά, όσον αφορά το στόχο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ».