Τσουκ: “Πολύ καλή η προσφορά του Εθνικού, δύσκολο να αρνηθώ”

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

– Στο πρόσωπο του ο Σάκης Μουστακίδης έχει δει τον αντι-Μιγιαήλοβιτς και όχι άδικα καθώς πρόκεται από τα νέα ταλέντα του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Ο λόγος για τον Μαυροβούνιο Μπόζινταρ Τσουκ που υπέγραψε στην ομάδα του Έβρου, μετά από μία χρονιά στην Γαλλία και την Ναρμπόν των Πετρέα και Προύσαλη.

Το volleynews.gr και ο Τίμος Αθανασόπουλος επικοινώνησε με τον 22χρονο ακραίο (γεννημένος στις 13/6/1992), που βρίσκεται στην αποστολή του Μαυροβουνίου για το Ευρωπαϊκό Λιγκ και μάλιστα αντιμετωπίζει την Ελλάδα σε διπλές αναμετρήσεις, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης. Ο ίδιος όπως μας είπε είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση, καθώς έχει ένα πρόβλημα στον ώμο του και η χρησιμοποίηση του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

«Χρειαζόμαστε μία νίκη επί της Ελλάδας για να προκριθούμε σίγουρα στους 4 του Ευρωπαϊκού Λιγκ, όπως και η Εθνική σας ομάδα. Ελπίζω να περάσουμε και οι δύο», είπε αρχικά ο Μαυροβούνιος ακραίος για να αναφερθεί στην συνέχεια στους λόγους που τον έφεραν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στον φίλο του και αντίπαλο του πλέον Κώστα Προύσαλη.

Πως πήρες την απόφαση να υπογράψεις με τον Εθνικό;
«Ήμουν ανάμεσα στον Εθνικό και από ομάδες στην Γαλλία. Στον τέλος επέλεγα να αγωνιστώ στην Ελλάδα, λόγω και της πολύς καλής προσφοράς που μου έκανε η ομάδα, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους σε μένα».

Τι έχεις ακούσει για την Ελλάδα και την ομάδα της Αλεξανδρούπολης; Ειδικότερα αφού αγωνιζόσουν με 2 Έλληνες τον Πετρέα και τον Προύσαλη.
«Έχω ακούσει πολλά για την Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη από τον Πετρέα και τον Προύσαλη. Αρκετές πληροφορίες μου έδωσε και ο καλός μου φίλος Ιβάν Ράιτς, που αγωνιζόταν μέχρι φέτος στον Εθνικό και μου είπε πολλά θετικά πράγματα. Έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και της ομάδας;
«Στόχος φέτος είναι να πλασαριστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να παλέψουμε για να κατακτήσουμε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι όπως ήταν πριν 5-6 χρόνια, ωστόσο παρακολουθούσα τι γινόταν τις τελευταίες χρονιές και δείχνει να κάνει βήματα προς τα μπρος και γίνεται όλο και καλύτερο».

Ο Προύσαλης υπέγραψε στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που νίκησε στους τελικούς την νέα σου ομάδα.
«Ο Προύσαλης είναι πολύ καλό παιδί και φίλος μου. Του εύχομαι καλή επιτυχία την νέα χρονιά αλλά να τερματίσει πίσω από τον Εθνικό. Τα λέμε στην Ελλάδα».