Ηλεκτρονικά και επίσημα οι μεταγραφές στην Πετοσφαίριση

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ένα χρόνιο αίτημα των σωματείων έγινε πραγματικότητα καθώς αρχίζει να εφαρμόζεται ο ηλεκτρονικός τρόπος τέλεσης των μεταγραφών.
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΠΕ αναφέρει:

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, όπως είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Αχιλλέας Μαυρομάτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα σωματεία μέλη της για μια πολύ μεγάλη αλλαγή που αφορά τις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΟΠΕ προς αυτά.

Από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 η οποιαδήποτε ενέργεια αφορά στην υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής και ανανέωση δελτίων αθλητών/τριών, θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη και ταχύτερη συνεργασία Ομοσπονδίας – σωματείων έτσι ώστε να εκλείψουν προβλήματα που προέκυψαν στο παρελθόν.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φάση εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και οποιαδήποτε άλλη εργασία αφορά στο Μητρώο των αθλητών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής στις Ενώσεις – Τοπικές Επιτροπές (απ’ όπου θα τα παραλάβουν τα σωματεία), όλων των απαραίτητων στοιχείων που αφορούν τις συγκεκριμένες διαδικασίες εισόδου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΟΠΕ.

Σ’ αυτό το πρώτο στάδιο εφαρμογής του συγκεκριμένου πρωτοποριακού εγχειρήματος, ίσως παρουσιαστούν τυχόν προβλήματα τα οποία είμαστε σίγουροι ότι με την καλή διάθεση των σωματείων και τη βοήθεια των στελεχών της Ομοσπονδία θα ξεπεραστούν άμεσα και η μετάβαση στη νέα εποχή θα γίνει με ομαλό τρόπο.

Παράλληλα η ΕΟΠΕ ανακοινώνει ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των πινάκων ανανεώσεων δελτίων αθλητών – αθλητριών θα διαρκέσει από τις 7/7/2014 έως τις 18/7/2014, ενώ η μεταγραφική περίοδος θα διαρκέσει από τις 22/7/2014 έως τις 22/8/2014.

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ η σχετική εγκύκλιος των ανανεώσεων και εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσει η ανάρτηση των εντύπων μετεγγραφών”.