Οι “πρώτοι” των πανελλαδικών στην Αλεξανδρούπολη.

– Για κάποιους ίσως φαντάζει ακατόρθωτο, όμως η ίδια η πραγματικότητα… το διαψεύδει. Η ισχυρή θέληση, η πειθαρχία, ο καλός προγραμματισμός και η τυπικότητα μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ίσως και κάτι περισσότερο.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους “αγώνες” της ζωής που καλούνται να δώσουν οι νέοι και όταν βγαίνουν “νικητές” η ικανοποίηση και η χαρά είναι απερίγραπτες.

Ο Κουκουράκης Γιάννης επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω συγκεντρώνοντας 19.696 μόρια. Γράφοντας πέντε 20 στα μαθήματα της κατεύθυνσης και 17,1 στην Έκθεση είναι ο πρώτος σε μόρια μαθητής της Θετικής Κατεύθυνσης στην Αλεξανδρούπολη και ανάμεσα στους πρώτους σε όλη την Ελλάδα. Από εδώ και πέρα η Ιατρική Σχολή τον περιμένει!

Αυτό που τόνισε ο Γιάννης μιλώντας μαζί μας ήταν ότι οι επιδόσεις αυτές σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα διαβάσματος μίας μόνο χρονιάς. Η επιμέλεια του μαθητή και το συστηματικό διάβασμα σε συνδυασμό με τη στήριξη της οικογένειάς και των καθηγητών, τους οποίους ευχαριστεί, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως μας είπε, περίμενε να γράψει καλά, αλλά όχι τόσο υψηλούς βαθμούς. Έτσι, όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, η ικανοποίηση και η χαρά ήταν διπλή.

Το φράγμα των 19.000 μορίων, όμως, ξεπέρασε και η αθήτρια του Εθνικού στο ύψος Ευθυμία Γαβριηλίδου και αναδείχθηκε πρώτη σε μόρια μαθήτρια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ευθυμία συγκέντρωσε 19.300 μόρια, γράφοντας στα πέντε από τα έξι μαθήματα πάνω από 19. Στόχος της είναι να περάσει στη Στρατιωτική Σχολή Νομικής ή εναλλακτικά στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η πειθαρχία από μικρή ηλικία είναι αυτή που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, τόνισε, και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο προπονητής της, καθώς ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τον αθλητισμό, όντας αθλήτρια στο άλμα εις ύψος.

“Έμαθα να αγωνίζομαι γι’ αυτά που θέλω”, μάς είπε η Ευθυμία. Ωστόσο δεν έκανε υπερβολές, είχε όμως καλό προγραμματισμό.

Τη χαρά για την επιτυχία της αυτή τη μοιράζεται με τους γονείς της, τους καθηγητές της και τους φίλους της, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της, δίνοντάς της δύναμη και κουράγιο.

Πηγή: e-evros.gr