Οι δρομείς του Εθνικού στηρίζουν το Run Greece Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Εκπρόσωποι του Running Team Εθνικού έστειλαν ανοικτή επιστολή για το Run Greece Αλεξανδρούπολης που θα πραγματοποιηθεί στις 28/9. Ο τίτλος της επιστολής είναι “Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει στον χάρτη των μεγάλων αγώνων”.

Πιο αναλυτικά σ’ αυτήν τονίζεται:

“Αγαπητοί φίλοι των λαϊκών και αγωνιστικών δρόμων, φίλοι του αθλητισμού.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση των λεπτομερειών της μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης, που πρώτη φορά έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην Αλεξ/πολη, στον Έβρο, στη Θράκη, το Run Greece.

Είμαστε κάποιοι εκατοντάδες δρομείς της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι συμμετέχουμε ανά την Ελλάδα σε αντίστοιχες ή και μικρότερες δράσεις και αισθανόμαστε περήφανοι που θα τρέξουμε στην πόλη μας, σε μια τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση, που θα αλλάξει τις συνήθειες της τοπικής κοινωνίας.

Το Run Greece θα βγάλει τον κόσμο από το σπίτι, ο οποίος θα φορέσει τα αθλητικά του και θα τρέξει ή θα περπατήσει, στα 5 ή 10 χλμ, νοιώθοντας τη χαρά του τερματισμού, της συμμετοχής, παίρνοντας στον τερματισμό ένα σκορ-χρόνο, που θα αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ. Έτσι θα έχει μπροστά του μια ολόκληρη χρονιά να αθληθεί και να στοχεύσει σε κατάρριψη του ατομικού ρεκόρ το 2015, 2016 κλπ, γιατί το Run Greece Αλεξ/πολης θα πετύχει και θα εδραιωθεί ως θεσμός και συνήθεια.

Στις υπόλοιπες 5 πόλεις του θεσμού του Run Greece η συμμετοχή κυμαίνεται στις 2 με 3 χιλιάδες άτομα. Εμείς μπορούμε να σπάσουμε το ρεκόρ αυτό, μιας και είμαστε ήδη πολλοί που αθλούμαστε καθημερινά στο στάδιο, στο πάρκο, στη θάλασσα, στα γυμναστήρια. Έχουμε φίλους που κάνουν το ίδιο και θα έρθουν ως επισκέπτες από Έβρο έως και Θεσ/νίκη, Λάρισα και πιο μακριά. Έχουμε νέους φίλους από τις γείτονες χώρες Τουρκία, Βουλγαρία που περιμένουν πως και πώς να έρθουν να τρέξουν στην Αλεξ/πολη.

Το στοίχημα της επιτυχίας του Run Greece είναι μεγάλο και για την πόλη μας. Εκατοντάδες διανυκτερεύσεις, επισκέψεις, προβολή της δημόσιας τηλεόρασης και κεντρικών ΜΜΕ. Η αφρόκρεμα των αθλητικών παραγόντων, δημοσιογράφων θα είναι εδώ εκείνες τις μέρες. Η άνοδος του αθλητικού τουρισμού θα έχει καταπληκτικά αποτελέσματα από τον αγώνα αυτό.

Όλοι οι φίλοι του αθλητισμού έχουμε υποχρέωση να πετύχει αυτό το μεγάλο γεγονός. Αναμένουμε την ημερομηνία που θα ανοίξουν οι εγγραφές και υποσχόμαστε στην προβολή του αγώνα και την προσέλκυση του μεγαλυτέρου αριθμού αθλητών αγωνιστικού επιπέδου, αλλά και αθλητών-πολιτών υγείας”.