Video: Ξεκινά αύριο στο Διδυμότειχο το 6ο Πανθρακικό Αντάμωμα

– Ξεκινά αύριο το 6ο Πανθρακικό Ανάμωμα στο ΔιδυμότειχοΠερίπου 2.500 άτομα, επισκέπτες και μέλη των συλλόγων που θα δώσουν το «παρών» στο 6ο Πανθρακικό Αντάμωμα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Διδυμότειχο από αύριο και μέχρι τις 6 Ιουλίου.

 Αρχέγονες μουσικές και παραδοσιακά χρώματα, θα γεμίσουν το Διδυμότειχο από αύριο Πέμπτη έως τις 6 Ιουλίου 2014, στο 6ο Πανθρακικό Αντάμωμα, που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Δίδυμα Τείχη». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Απόστολο Πολυσάκη, εκτιμάται ότι στις αρχές Ιουλίου, θα έρθουν στο Διδυμότειχο πάνω από 2.500 επισκέπτες και χορευτές. Για τη διοργάνωση του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος στο Διδυμότειχο… ετοιμάζεται εντατικά ο Λαογραφικός Σύλλογος «Δίδυμα Τείχη» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. Το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές, γραστρονομικές δράσεις και εκθέσεις.

 

Τ Ο Υ  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Αγαπημέν’ φίλ’ μας,
Ιπιδί δεν μπορούμι να σας καλέσουμι ούλους μι του ούζου κι τα λουκουμούδια όπους έφκιαναν έναν κιρό στ΄ς χαρές, σας στέλνουμι τούτου ιδώ του χαρτί μι τα καλέσματα κι χαλέβουμι που τι σας  να έρθ’τι να καρσλαντιστούμι στ’ Αντάμωμα του Πανθρακικό του έκτου που θα έν’ στου Διμότκου στ’ς τρείς, στ’ς τέσσιρις, στ’ς πέντι κι στ΄ς έξ’ τ’ αλων’ τή, φέτου.

Σας καρτιρούμι να έρθ’τι ούλ’, Θρακιώτις απ’ όπ’ παντού, κι άντα μαζωχτούμι ούλ’ μαζί έτσι θα φαντάξ’ η Θράκη μας η τρανή. Κοίταξτι να βάλ’τι τσούκνες, φστάνια κι γκαλέτσια γιρά, όχ’ λοΐν ντου λοΐν, μα θκά μας, θρακιώτκα, γιατί θα γκουντουρντίσουμι να ρίχνουμαστι στου χουρό.
Άιντι σας καρτιρούμι κι καλό μας καρσλάντσμα!

Μι πουλύ τίμησ’,
Μείς που φκιάνουμι του καρσλάντσμα.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διδυμότειχο στις 3,4,5 και 6 Ιουλίου 2014.
Η συμμετοχή σας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα καθώς σκοπός του ανταμώματος είναι η ένωση των απανταχού Θρακιωτών. Με βασική αρχή την αγάπη για τη Θράκη μας, όλοι μαζί ας αναδείξουμε την ομορφιά, τον πλούτο και το μεγαλείο της που παραμένουν ανεξίτηλα στο πέρασμα των χρόνων.
Καλή μας αντάμωση!
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 4ΗΜΕΡΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΠΕΜΠΤΗ 03/07/2014 ΩΡΑ 21:00 στο κάστρο του Διδυμοτείχου «Η Θράκη στη ροή του χρόνου»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/07/2014 ΩΡΑ 21:00 στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου «Η Θράκη των γεύσεων»

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/07/2014 ΩΡΑ 21:00 στο γήπεδο του Διδυμοτείχου «Μεγάλο χορευτικό αντάμωμα»

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/07/2014 ΩΡΑ 12:30 στο άλσος της Τσίγγλας ¨Το γλέντι του αποχαιρετισμού¨

 

Πηγή: didymateichi.gr

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/FbWenedlkFI?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]