Κλήρωσε Αγραφιώτης στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, κληρώνει το βράδυ Ξάνθη και Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ο οργανισμός προχώρησε σε συναινετική λύση στην προεδρία, νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού είναι ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης και αναπληρωτής ο β’ αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Στράτος Σωπήλης. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της Super League με τη συμμετοχή της Skoda ξάνθης για 26η φορά και του Πανθρακικού για 5η.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός ψηφίστηκε κι από τα 18 μέλη του συνεταιρισμού, όπως κι ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η επιλογή των δύο προσώπων έγινε στο πλαίσιο συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δύο “αιωνίων”. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε το “παρών”, πρότεινε τον Τάκη Αγραφιώτη για πρόεδρο της Super League, ενώ αντίστοιχα η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε τον Στράτο Σωπήλη για αναπληρωτή πρόεδρο.

Ο Τάκης Αγραφιώτης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τη διετία 2007-09, ενώ από το 2012 έως τον Μάιο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έχει υπάρξει άμεσος συνεργάτης του, τότε, υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίον διατηρεί στενή φιλία από την εποχή που ήταν προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013 ο Τάκης Αγραφιώτης ανέλαβε πόστο γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στο πλευρό του Γιάννη Ιωαννίδη σε Άρη και ΑΕΚ, εκτός του Ολυμπιακού.

Τέλος να θυμίσουμε πως το βράδυ στης 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο “ΔΑΪΣ” η κλήρωση του πρωταθλήματος για την περίοδο 2014-2015.