Συμμετοχή ΠΑ.Σ.ΑΠ. σε νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Mε αφορμή τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus +» και προκειμένου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών να προσφέρει στα μέλη του -κατ’ επέκταση στην ελληνική πετοσφαίριση- τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, ο Σύνδεσμός συνεχίζει τις προσπάθειες αξιοποιήσης όλων των δυνατότητων που παρέχονται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus +».

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π λοιπόν ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής και με γνώμονα την προβολή, αλλά κυρίως την ορθή και άρτια δομημένη επιμόρφωση των αθλητών/αθλητριών, εξασφάλισε την τιμητική συμμετοχή του, μέσω της  EUAthletes σε δύο νέες προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Πρόκειται για τις «European Dual Career Award Project» και «PROtect Integrity 2 Project». Η πρώτη αναφέρεται στο φλέγον θέμα της Διπλής Καριέρας και έχει ως στόχο την ανάδειξη του καλύτερου προγράμματος Dual Career – Διπλής Σταδιοδρομίας Αθλητών στην Ευρώπη, ενώ η δεύτερη, όπως εύκολα  καταλαβαίνει κάποιος, αποτελεί τη συνέχεια του προγράμματος που “έτρεχε” εδώ και 18 μήνες για την πρόληψη του match fixing και τον εθισμό στον τζόγο και μέσω της ενεργούς συμμετοχής του ΠΑ.Σ.Α.Π,  επιμορφώθηκαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες της Volley League και Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών αντίστοιχα. Στόχος του νέου πρόγράμματος είναι η ανάλογη επιμόρφωση των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Επίσης, σε έξι μήνες ο ΠΑΣΑΠ, στο πλαίσιο της διεθνούς αναγνώρισης και εκτίμησης που χαίρει ο Σύνδεσμός μας στους κορυφαίους συνδέσμους αθλητών και αθλητικούς φορείς  του εξωτερικού, θα συμμετάσχει στην προετοιμασία μιας ακόμα ανεξάρτητης πρότασης για το «Erasmus +», σε συνεργασία με άλλους φορείς και πανεπιστήμια 5 ευρωπαϊκών  χωρών, που θα προσφέρει τη δυνατότητα υλοποίησης περαιτέρω δράσεων στον τομέα του αθλητισμού.