Η κυρία πρόεδρος της Δόξας για το αν οι γυναίκες μπορούν στο ποδόσφαιρο!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

 – Η μόνη γυναίκα Πρόεδρος των ερασιτεχνικών γηπέδων της ΕΠΣ Θράκης και νέα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου Ειρήνη Τσαμπλή μίλησε για το πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε ως γυναίκα σε ένα περιβάλλον καθαρά αντρικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη της  προέδρου της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου κ. Τσαμπλή στο Rodopi Sports:

Τι θα λέγατε σε αυτούς που βλέπουν με δυσπιστία το γεγονός ότι μια γυναίκα βρίσκεται στην θέση του προέδρου μιας ερασιτεχνικής ομάδας;
Στους δύσπιστους θα έλεγα πως στην πορεία θα αποδείξουμε πως και οι γυναίκες αξίζουν και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για το καλό του τόπου. Μιλώ και για εμένα αλλά και γενικότερα.

Η γυναικεία ματιά είναι διαφορετική από την αντρική; Δηλαδή βλέπετε με εντελώς διαφορετική άποψη το ποδόσφαιρο;
Ως γυναίκα πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο και φυσικά εξακολουθεί να μου αρέσει. Έλεγα κάποτε πως αν ήμουν άντρας θα έπαιζα. Μου αρέσει σαφώς χωρίς βία και έκτροπα. Έχω τόση αγάπη γι’ αυτό το άθλημα που δεν μπορώ να κατανοήσω αυτούς που το θεωρούν ανδρικό προνόμιο μόνο. Άλλωστε στην περιοχή μας έχουμε και μια εξαιρετική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα που φέτος ανέβηκε και κατηγορία. Όχι λοιπόν, δε διαφέρει –κατά την άποψή μου – η γυναικεία ματιά από την αντρική.

Πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Άλλαξαν τα δεδομένα με την έλευσή σας στο προεδρείο;
Η έλευσή μου δεν έχει στόχο να αλλάξει κάτι από τον τόσο καλό τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Το συμβούλιο δούλεψε πέρυσι εξαιρετικά και έτσι θα εξακολουθήσει να κινείται και να δρα.

Είστε σύζυγος-μητέρα –εργαζόμενη. Πως βρίσκετε χρόνο και για το ποδόσφαιρο ως παράγοντας;
Αν υπάρχει θέληση και όρεξη με λίγο τρέξιμο παραπάνω κάνεις πολλά για το καλό του τόπου. Εγώ μιλώ και εργάζομαι για το χωριό μου και για την ομάδα του. Αν θέλεις μπορείς και κάνεις πολλά. Εφόσον το θέλω θα είμαι εντάξει και στη δουλειά μου και στο σπίτι μου και στα παιδιά μου, αναφέρομαι στους παίκτες γιατί τους θεωρώ κι αυτούς παιδιά μου.

Τι έχετε να πείτε σε γυναίκες που θέλουν ενδεχομένως να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας;
Εγώ θα τους έλεγα να τολμούν και να βοηθούν με τον τρόπο τους. Είτε είναι σε συλλόγους είτε οπουδήποτε αλλού. Όλοι έχουμε να προσφέρουμε κάτι. Να τολμούν, να μη διστάζουν και να δίνουν το παρόν κοιτώντας το καλό του τόπου τους.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο;
 Αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο για να βοηθήσω την ομάδα του χωριού μας γενικά που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από δικά μας παιδιά. Μαζί με όλα τα άλλα παιδιά που έρχονται κατά καιρούς τα θεωρούμε οικογένεια και θέλουμε να γίνει μια καλή προσπάθεια. Δεν ξεχωρίζουμε κανένα και όλοι θεωρούνται κομμάτι της ομάδας μας και του χωριού μας και μαζί θα προχωρήσουμε για το καλό του συλλόγου.

Την περασμένη περίοδο παρακολουθήσατε την Δόξα Νέου Σιδηροχώριου; Πώς σας φάνηκε;
Ήμουν πάντα μαζί με τα παιδιά σε όλους τους αγώνες. Οι αθλητές μας είναι όλοι καλά παιδιά, με όρεξη και μεράκι για δουλειά. Δικός μας κανόνας είναι να έχουν μια σωστή συμπεριφορά μέσα και έξω από το γήπεδο, να αποφεύγουν τις φασαρίες και τις βωμολοχίες. Στην ομάδα είμαστε οικογένεια και αυτό θέλουμε να τους περάσουμε. Αυτό το απέδειξαν τα παιδιά και στην προηγούμενη σεζόν και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε. Θέλουμε να ευχαριστιούνται το άθλημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Η ομάδα είναι κίνητρο για το χωριό και για τα μικρά παιδιά που ζουν σε αυτό. Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε να τη στηρίξουμε και να την πλαισιώσουμε όσο καλύτερα και πιο σωστά μπορούμε.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για την νέα περίοδο;
Οι στόχοι μας είναι πολλοί αλλά φυσικά κοιτάμε και ψηλά. Θέλουμε να ανεβούμε όσο περισσότερο μπορούμε σε σύγκριση με πέρυσι που τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Μαζί με τον καινούριο μας τεχνικό τον κ. Μυστρίδη θα κοιτάξουμε να πλασαριστούμε στην καλύτερη θέση που μπορούμε. Θα ήταν ευχής έργον να κατακτήσουμε και ένα τίτλο. Πέρυσι η δουλειά που έγινε φάνηκε, το ίδιο ευελπιστούμε και για την ερχόμενη σεζόν. Η καλή πορεία σαφώς είναι ανταμοιβή και για τα παιδιά που προσπαθούν και για εμάς. Ως διοίκηση κοιτάζαμε πέρυσι να εμψυχώνουμε πολύ τους ποδοσφαιριστές μας και είδαμε τελικά πως αυτό είχε θετικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θέλετε να προσθέσετε κάτι;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο τεχνικό της ομάδας κ. Τενεκέ Σάκη γιατί είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Του εύχομαι καλή συνέχεια στην πορεία του και ό,τι καλύτερο στην οικογένειά του. Χάρηκα προσωπικά που τον γνώρισα και τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Σκουταρίδη Κώστα, τον τερματοφύλακα της ομάδας, για το πόσο πολύ αγάπησε και πόνεσε τη Δόξα και παρά τα προβλήματα για τη μετακίνησή του έκανε τα πάντα για να δίνει το παρόν στους αγώνες. Αυτό το πρόβλημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φέτος και ελπίζουμε να βρούμε λύση. Απλά από το βήμα σας ήθελα να τον ευχαριστήσω.