Σημαντικές επιτυχίες των Βετεράνων Στίβου της Αλεξανδρούπολης στους Πανελλήνιους Αγώνες

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Για μια ακόμη φορά οι βετεράνοι στίβου της Αλεξ/πολης έδειξαν την δύναμή τους και θριάμβευσαν στους Πανελλήνιους  Αγώνες στίβου που διεξήχθησαν στη Λάρισα από 21-22 Ιουνίου, κατακτώντας συνολικά 35 μετάλλια, εκ των οποίων 19 χρυσά, 12 αργυρά και 4 χάλκινα. Στους αγώνες σημειώθηκαν και πολλά νέα ατομικά ρεκόρ από τους αθλητές του ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Η δύναμη του συνδέσμου σε έμψυχο υλικό και σε επιδόσεις είναι τεράστια. Εάν δεν έλλειπαν για διαφόρους λόγους από την αποστολή η Πηγή Δεβετζή, η Κυριακίδου Φωτεινή, η Δημητροπούλου Ευγενία, η Μολλάκη Μαρί, η Παπαθεοδώρου Τζένη, η Αννα-Μαρία Τουβρά, η Σταγγοπούλου Σοφία, ο Χατζηβασιλείου Γιώργος, ο Μπακιρτζής Χρήστος, ο Μπαξεβανίδης Δημήτρης, ο Τσακιρούδης Δημήτρης, ο Νίκος Βαλλιάνος, ο Αργυρόπουλος Διονύσης, ο Λεπίδας Γιώργος, ο Κώστας Καλαιτζής, ο Μαλγαρινός Αθανάσιος, ο Δημητρόπουλος Κώστας, ο Παυλίδης Νικόλαος και αρκετοί άλλοι βετεράνοι αθλητές, τώρα θα μιλούσαμε για ολική επικράτηση του ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης στους αγώνες. Αισθητή επίσης υπήρξε και η απουσία από τους αγώνες του Μπρίμπου Στράτου, που κατέχει και τα Πανελλήνια ρεκόρ στην Δισκοβολία και την Σφυροβολία στην κατηγορία των 80-84 ετών και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Συνδέσμου σε μεγάλους αγώνες.

Τον ΣΕΒΑΣ  Αλεξ/πολης τίμησε με την παρουσία του και την συμμετοχή του στους αγώνες ο παλιός Πρωταθλητής Ελλάδος και Μεσογειονίκης  στο Τριπλούν Θωμάς Θωμά ο οποίος έλαβε μέρος στο αγώνισμα και κατέκτησε την 1η θέση.

Ο Σύνδεσμος των βετεράνων της Αλεξ/πολης, πέρα από τις πρωτιές είχε και δύο ιδιαίτερες διακρίσεις όσον αφορά τους καλύτερους αθλητές σε κάθε αγώνισμα, με όλες του τις κατηγορίες μαζί. Την μία τιμητική διάκριση με έπαθλο  ένα κύπελλο, την έλαβε ο μεγάλος αθλητής και κάτοχος του Πανελλήνιου και Βαλκανικού ρεκόρ στην δισκοβολία στην κατηγορία 55-59, Νικολαίδης Αγγελος που ήταν ο καλύτερος από όλους τους δισκοβόλους  όλων των κατηγοριών στο αγώνισμα αυτό. Την άλλη τιμητική διάκριση, επίσης με έπαθλο ένα κύπελλο την έλαβε ένας άλλος μεγάλος αθλητής του ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης Χαμουρούδης Κων/νος που στον ακοντισμό ανακηρύχθηκε ο καλύτερος αθλητής από όλους τους συναθλητές του, όλων των κατηγοριών.

Τους αξίζουν ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια! Άξιοι επαίνου και θαυμασμού υπήρξαν από όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες, αθλητές του ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης οι αγέραστοι Βρεχόπουλος Αυγήτας και Αλλοίμονος Γεώργιος, που αγωνίσθηκαν, ο μεν πρώτος στην σφύρα και το ακόντιο, ο δε δεύτερος στα 5000μ. και 1500μ. στην κατηγορία 70-74 ετών και κατέκτησαν χρυσά και αργυρά μετάλλια, δείχνοντας στους νεότερους τι σημαίνει αγώνας και πάθος για νίκη.

Στους νικητές των Πανελλήνιων αγώνων πρέπει να σημειώσουμε ιδιαίτερα τις νίκες του Γκάτζιου Απόστολου στα 800 και 1500μ. γιατί κέρδισε και στα δύο αγωνίσματα όλους τους αντιπάλους του, όλων των κατηγοριών αφήνοντας τους πολλά μέτρα πίσω.

Πολλά συγχαρητήρια και στον ακοντιστή Δελιντζόγλου Χρήστο ,που εξαφάνισε το ακόντιο πετώντας το πάνω από 58 μ. και έκανε όλους τους αντιπάλους του να υποκλιθούν μπροστά του.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης Γιάννης Μπαρμπαγιάννης ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους βετεράνους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες, δοξάζοντας τον Σύνδεσμο και την Αλεξ/πολη και ευελπιστεί ο ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης να εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατός στους Βαλκανικούς αγώνες των βετεράνων, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στην Βάρνα Βουλγαρίας.