Καμία οριστική απόφαση ακόμα για τον τέταρτο ξένο… αντίδραση παιχτών!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχαν ο Παντελής Ταρνατόρος και ο Κώστας Ρωμανός εκ μέρους της ΕΣΑΠ για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική πετοσφαίριση, μεταξύ αυτών και της αύξησης του αριθμού των ξένων από τρεις σε τέσσερις. Αντίδραση των ελλήνων παιχτών.
 
Ο υπουργός υποσχέθηκε να λάβει πρωτοβουλίες για να βρουν λύση τα περισσότερα αιτήματα, ενώ για το θέμα της αύξησης του αριθμού των ξένων από τρεις σε τέσσερις δεσμεύτηκε να συγκαλέσει συνάντηση μεταξύ εκπροσωπών της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ για να παρθεί η οριστική υπουργική απόφαση το συντομότερο δυνατό.
 
Ρόλο κλειδί στην υπόθεση των ξένων θα έχει η ΕΟΠΕ η οποία από τη στιγμή που έχει άποψη για τα εθνικά πρωταθλήματα, για την ανάπτυξη αλλά και το επαγγελματικό βόλεϊ θα πρέπει επιτέλους να πάρει και ξεκάθαρη θέση στο θέμα της αύξησης από τρεις σε τέσσερις, διαφορετικά το ζήτημα θα πάει και πάλι στην χρονοβόρα διαιτησία με ότι αυτό συνεπάγεται για τον σχεδιασμό των ομάδων.
 
 Οι παιχτες φαίνεται πάντως να αντιτίθενται σε αυτό το ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση του Στέλιου Πιπέργια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την υπόθεση των τεσσάρων ξένων.
«4 ξένοι στο βόλεϊ. Αυτό είναι το πρωτεύον θέμα μας αυτή τη στιγμή. Σε χρόνια που ο Έλληνας επαγγελματίας παίχτης του βόλεϊ δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες γιατί το μέσο συμβόλαιο του είναι 600-700 ευρώ( και αν θα τα πάρει…). Δηλαδή κύριοι οι ξένοι που έρχονται τα τελευταία χρόνια είναι καλύτεροι από τους Έλληνες παίχτες;; Το αντίθετο θα έλεγα.. Και μάλιστα τους χρυσοπληρώνετε (σπίτια, φαγητά, πενταπλούν κλπ). Τη στιγμή που οι μισές ομάδες στην Α1 είναι σε δικαστήρια λόγω χρεών και προσφυγών! Όταν μιλάτε για συμβόλαια με ξένους κρίση δεν υπάρχει;! Ξέρετε ότι φέρνοντας και άλλους ξένους κάποιοι Έλληνες παίχτες θα χάσουν τη δουλειά τους; (γιατί περί δουλειάς πρόκειται…) Και στην τελική γιατί να μην παίξει ένα νέο παιδί τη στιγμή που ο ξένος θα πιάσει κ άλλες θέσεις και αυτό θα αναγκαστεί να παίξει σε μικρότερες κατηγορίες;; Αυτό θέλετε; Άλλα ξέχασα.. Εσείς θέλετε 4 ξένους… Τεράστιο πρόβλημα! Τεράστιο! Έτσι θα λυθούν ΌΛΑ! Εσείς που κάθεστε στις καρεκλίτσες σας και παίρνετε τις αποφάσεις ρωτήστε και εμάς που ιδρώνουμε στα γήπεδα αν συμφωνούμε… Δεν είναι τζάμπα ο ιδρώτας μας. Εκεί τον φτάσατε όμως με την «καλή σας διαχείριση»