Γιορτάστηκε στην Κομοτηνή η παγκόσμια ημέρα Solibad

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Παγκόσμια ημέρα Solibad η σημερινή και η μέρα τιμήθηκε στην Ελλάδα σε δύο πόλεις, την Αθήνα και την Κομοτηνή. Το Solibad έχει ως φιλοσοφία να φέρει κοντά μέλη της διεθνούς κοινότητας μπάντμιντον με στόχο να συγκεντρωθούν πόροι και να βοηθηθούν παιδιά σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Με την βοήθεια και δημιουργία ειδικών projects γίνεται προσπάθεια η ζωή αυτών των παιδιών καλύτερη και πιο ανθρώπινη.

Αθλητές του συλλόγου της Κομοτηνής μαζί με τον διεθνή διαιτητή Αβραάμ Σαχπατζίδη βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Μαρώνεια και συγκεκριμένα στις Καγκέλες, όπου με τον δικό τους τρόπο τίμησαν τη σημερινή μέρα. Η παρουσία μάλιστα του Αβραάμ Σαχπατζίδη έδωσε άλλη βαρύτητα στην όλη προσπάθεια, καθώς είναι ο πρωτεργάτης όλου αυτού του κινήματος, πρεσβευτής του Solibad στην Ελλάδα και εκπρόσωπος των διεθνών διαιτητών παγκοσμίως.

Γεννημένος στο Σιδηρόκαστρο, βρίσκεται στην Κομοτηνή όπου και είναι καθηγητής πληροφορικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της πόλης. Παλιός αθλητής του Μπάντμιντον και αθλητής της Εθνικής Ομάδας από το 1993-2000 στράφηκε στη διαιτησία καθώς οι τραυματισμοί στα δύο του γόνατα δεν τον άφησαν να συνεχίσει. Το 2005 κατάφερε και πιστοποιήθηκε ως ο πρώτος Έλληνας Διεθνής Διαιτητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Συμμετείχε σε σωρεία Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων αλλά και International Open. Το 2012 υπήρξε για 2η φορά ο 1ος Έλληνας διαιτητής που κλήθηκε μέσω BWF για να διαιτητεύσει σε World Grand Prix στον Καναδά αξίας 50.000 δολαρίων, το λεγόμενο Υοnex Canada Open στο Βανκούβερ, όπου συμμετείχε στον τελικό του διπλού ανδρών ως κριτής σερβίς. Συμμετείχε σε ακόμα ένα Grand Prix, τον Οκτώβριο του 2013 και συγκεκριμένα στο Yonex Dutch Open όπου διεύθυνε τον ημιτελικό του διπλού ανδρών.

Ο Αβραάμ Σαχπατζίδης είχε στο όλο εγχείρημα και την αμέριστη συμπαράσταση και εθελοντική βοήθεια των μαθητών του από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής και συγκεκριμένα του τμήματος Β’ πληροφορικής. Οι Μαρίνα Γλερίδου, Ιωάννα Κατσαρίκα, Αθανάσιος Γκαντίδης, Εμινέ Μπερμπέρ, Ιμπραΐμ Γκιουνούς και Σεβντά Χουσεϊν ανέλαβαν να δημιουργήσουν τόσο το πανό, όσο και τα μπλουζάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μαζί τους βοήθησε και ο προπονητής της ομάδας μπάντμιντον της Κομοτηνής Χαράλαμπος Ιορδάνου.