Στην Α.Ε. Κομοτηνής ο Μπανιώτης!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την απόκτηση του Χρήστου Μπανιώτη ανακοίνωσε η ΑΕ Κομοτηνής, με τον Κομοτηναίο παίκτη να επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Χρήστο Μπανιώτη για την αγωνιστική περίοδο 2014/15.
Ο Χρήστος Μπανιώτης ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής. Τα προσόντα του, προσέλκυσαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος και τον απέκτησε, συμμετέχοντας στο εφηβικό τμήμα, ενώ είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Μαντουλίδη.»

 

Θυμηθείτε και μια παλιά συνέντευξη του Χρήστου Μπανιώτης στην ιστοσελίδα της ΑΕ Κομοτηνής, να μιλάει για τον εαυτό του, τη δική του σχέση με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τον θείο του Χάρη Μπανιώτη…

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό στη Γ’ Δημοτικού και έπαιξα μπάσκετ στις ακαδημίες του ΓΑΣ. Σταμάτησα το μπάσκετ μετά από ένα χρόνο και αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο καθώς είχα ως πρότυπο τον θείο μου, Χάρη Μπανιώτη που αγωνίστηκε επαγγελματικά στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια καθώς είχα αρκετά μεγάλη ανάπτυξη και ψήλωσα πολύ απότομα αποφάσισα να ξανασχοληθώ με το μπάσκετ καθώς το ύψος μου θα με βοηθούσε αρκετά. Στην ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ όπου και γράφτηκα συνάντησα δύο σημαντικούς ανθρώπους που με βοήθησαν να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να καταφέρω να αγωνιστώ στα εφηβικά τμήματα του ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Στέφανος Βουτσάς είναι από τα πιο σημαντικά άτομα που με βοήθησαν να φτάσω σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο ναι να καταφέρω να βλέπω το μπάσκετ επαγγελματικά πλέον! Με πρόσεξαν από την πρώτη στιγμή και με πολύ δουλειά από την πλευρά τους, αλλά και από την δική μου, κατάφερα να αγωνιστώ στα κλιμάκια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και στη συνέχεια να πάω στο αναπτυξιακό στην Καλαμάτα. Εκεί με είδε κάποιος άνθρωπος από την ομάδα του ΠΑΟΚ και με επέλεξε στα άτομα που θα ήθελε στην ομάδα. Έτσι κατάφερα και πήρα την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Τα λόγια που έχω να πω για την ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ είναι τα καλύτερα καθώς η ομάδα με άφησε να φύγω και να κυνηγήσω το όνειρό μου στον ΠΑΟΚ κάτι που πολλές ομάδες δεν κάνουν! Στις ακαδημίες της ομάδας γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους προπονητές, αυτό φαίνεται και από τα παιδιά κάθε χρόνο! Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, Στέφανο Βουτσά, Νίκο Παπαδόπουλο και Θόδωρο Πίτατζη (που με κάποιες ατομικές προπονήσεις με βοήθησε αρκετά) καθώς χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα τίποτα. Εύχομαι τα καλύτερα για την παλιά μου ομάδα (και πλέον νέα)».