Όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο προπονητή της Ξάνθης!

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Σάκης Τσιώλης θα είναι μετά από πολλά δημοσιεύματα, διαψεύσεις και ανακοινώσεις από τη διοίκηση ο νέος προπονητής της Skoda Ξάνθη. Ποιος είναι ο νέος προπονητής της Ξάνθης, από που κατάγεται, που αγωνίστηκε, ποιές ομάδες προπόνησε; Γνωρίστε τον!

 

Ο Αθανάσιος Τσιώλης γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 30 Ιουνίου 1959 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα απο την ομάδα της γενέτειράς του, την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το 1982 μετακινήθηκε στην Α.Ε. Λάρισας με την οποία πανηγύρισε ως παίκτης το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1988 και το κύπελλο το 1985. Αγωνίστηκε επίσης στον Ιωνικό στον Πανηλειακό και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1997 στον Αστέρα Αμαλιάδος. Ο Τσιώλης έχει αγωνιστεί 4 φορές με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Αντρών.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αστέρα Αμαλιάδας, όπου ήταν και ποδοσφαιριστής. Το 1996 ανέλαβε την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ τη σεζόν 1997-1998 κάθισε στον πάγκο του Ναυπακτιακού Αστέρα και την επόμενη χρονιά πήγε στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1999 ο Τσιώλης εργάστηκε στον Πανιώνιο ως βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ, στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ τη σεζόν 2000-2001 άλλαξε τέσσερις ομάδες (Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Πατραϊκός). Ακολούθησε μια τριετία στον Πανηλειακός, (2001-2004), για να αναλάβει στη συνέχεια την Καλαμάτα (2004-2005).Το 2005 ανέλαβε τον Ιωνικό και άρχισε να ακούγεται παραπάνω το όνομα του στα ποδοσφαιρικά στέκια. Παρέμεινε στη Νίκαια μέχρι τα μέσα της σεζόν 2006-2007, την οποία τελείωσε στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ακολούθησε η διετία στον Θρασύβουλο (2007-2009), τον οποίο οδήγησε στην παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα από την πρώτη του χρονιά. Ανέβασε στην Σούπερ Λίγκα και τον Ολυμπιακό Βόλου το 2009 και τα όσα κατάφερε με τη θεσσαλική ομάδα τον ανήγαγαν σ’ ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έμεινε ελεύθερος απο την θεσσαλική ομάδα τον Φεβρουάριο του 2011 μετά από δηλώσεις συμπάθειας που είχε κάνει για τη Α.Ε. Λάρισα και το αγωνιστικό της μέλλον. Ανέλαβε τον Μάρτιο τον Άρη Θεσσαλονίκης όπου η θητεία του υπήρξε βραχύβια (έφυγε το Νοέμβριο του 2011) για να αναλάβει στη συνέχεια τον Αστέρα Τρίπολης. Πέρσι στη μέση της σεζόν αφού  αποχώρησε από την Τρίπολη λόγω διαφοράς φιλοσοφίας με τους μεγαλομέτοχους του Αστέρα, και ανέλαβε τον ΠΑΣ Γιάννενα, όπου και από κει αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Σήμερα ανέλαβε την Ξάνθη.