Ατύχημα με τεθωρακισμένο στον Έβρο που ανατράπηκε

– Ενα ακόμη ατύχημα με ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού του στρατού, (Μ-113) συνέβη την Πέμπτη, το δεύτερο σε διάστημα ενός χρόνου, αυτή τη φορά στο Σουφλί. Το όχημα εξετράπη της πορείας του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι χειριστές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το M 113 το οδηγούσε ΕΠΟΠ Λοχίας και επέβαινε ένας στρατιώτης. Η ερπύστρια του Μ 113 έσπασε και το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Οι συνάδελφοί τους που ακολουθούσαν πάγωσαν ,αλλά ευτυχώς δεν είχαμε επανάληψη της τραγωδίας στον Αυλώνα. Ο Λοχίας ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι και ο ο πυροβολητής έφεδρος στρατιώτης όπως λένε οι πληροφορίες είναι καλά. Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου για προληπτικές εξετάσεις έχει μεταφερθεί το πλήρωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από τον αρχηγό ΓΕΣ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Ευελπίδων, όπου βρίσκονταν με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών. Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πληρώματος, έδωσε οδηγίες για πλήρη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας σε όλες τις δραστηριότητες.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεξάγει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών του συμβάντος. Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ113 επέστρεφε από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση και ανήκει στο 558 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού.

Πηγή: onalert.gr