Ο Πανθρακικός για την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ο Πανθρακικός εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» σήμερα 26 Ιουνίου ημέρα εορτασμού της.

 

Η ανακοίνωση του Πανθρακικού για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους»:

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Έτσι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ» σε συνεργασία με τις ακαδημίες της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ μετέφεραν την Πέμπτη 26 Ιουνίου μηνύματα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών. Νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας (10-11 ετών) με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Σταμάτη, συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενηλίκων και ανηλίκων σε θέματα πρόληψης.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανθρακικού, Κώστας Νικολαϊδης, έδωσε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών αλλά και την συμμετοχή των νεαρών παιδιών στην εκδήλωση του «ΟΡΦΕΑ» δηλώνοντας:

« Η χρήση των ναρκωτικών αλλά και όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα πολύπλοκο φαινόμενο που παρατηρείται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Υπεύθυνοι του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ συνομίλησαν με τα παιδιά και τους ενημέρωσαν για τις συνέπειες της χρήσης χρησιμοποιώντας τρόπους κατανοητούς προς τα παιδιά. Ο Πανθρακικός θα επιζητήσει την συνεργασία ώστε να ενημερωθούν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας και θα είναι δίπλα στο Κέντρο Πρόληψης όποτε ζητηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τους Υπευθύνους να τους ευχηθώ δύναμη και κουράγιο στην δύσκολη προσπάθεια τους. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά του Πανθρακικού, τους γονείς και τους προπονητές για την συμμετοχή τους.»