Ποινικές διώξεις σε πέντε ΠΑΕ της Super League για «στημένα»!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Σε ποινικές διώξεις για χειραγώγηση 7 αγώνων της Superleague προσώρησε η εισαγγελία Αθηνών. Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ”, στο ανακριτικό στόχαστρο βρίσκονται η Καλλονή, ο ΟΦΗ, τα Γιάννενα, ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς.

Συγκεριμένα o αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Χάρης Λακαφώσης άσκησε ποινική δίωξη για χειραγώγηση αγώνων της Καλλονής κατ΄εξακολούθηση. Διερευνά την ποινική ευθύνη ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ομάδας της Λέσβου μετά από μελέτη των φακέλων της UEFΑ. Η δίωξη είναι in rem (απροσωποποίητη) βάσει του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 και αφορά στη δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται στις στοιχηματικές διοργανώσεις. Ερευνώνται οι περιστάσεις επηρεασμού της εξέλιξης των ποδοσφαιρικών αγώνων απο παίκτες και παράγοντες της Καλλονής. Σε μία περίπτωση εξετάζεται και η ευθύνη ποδοσφαιριστών και παραγόντων του ΟΦΗ.

Τα ματς είναι:
8/12/2013 Καλλονή-ΠΑΟ 0-4
15/12/2013 Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
2/2/2014 Καλλονή-Τρίπολη 0-2
23/3/2014 Καλλονή-ΟΦΗ 1-0
26/3/2014 ΠΑΟ-Καλλονή 3-0

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Αριστείδης Κορέας εντόπισε ευθύνη άλλων τριών ομάδων στη χειραγώγηση αγώνων. Πρόκειται για τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές των Ιωαννίνων, του Πανιωνίου και του Πλατανιά βάσει των εκθέσεων της UEFA. Ολες οι υποθέσεις θα εξεταστούν από τον ανακριτή και στη συνέχεια θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα.

Τα ματς που βρίσκονται στο εισαγγελικό στόχαστρο είναι:
24/11/2013 ΠΑΟ-Γιάννενα 3-1
13/4/2014 Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0

Μετά τις εισαγγελικές διώξεις προκύπτει τεράστιο θέμα με την ΕΠΟ και τη Suerleague, οι οποίες μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες, καθώς δεν ενεργοποίησαν τις πειθαρχικές τους επιτροπές και ουδέποτε ερεύνησαν τους φακέλους της UEFA.Πάντως αξίζει να τονίσουμε πως στην Γενική Συνέλευση της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας η μόνη ΠΑΕ που ψήφησε με επιφύλαξη ήταν η Skoda Ξάνθη, με τον εκπρόσωπο της Ξάνθης μάλιστα να θέτει το ερώτημα στο σώμα «προς τι η βιασύνη για επικύρωση έχετε κάτι να φοβάστε…», ενώ όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ υπερψήφισαν την επικύρωση της βαθμολογίας.